Неки полицајци сарађују са опасном мафијом

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић упозорио је да постоје индиције да одређени полицајци сарађују са мафијом или су починили кривична дела и стекли протиправну имовинску корист.

Србија 25.07.2014 | 08:26
Неки полицајци сарађују са опасном мафијом

"Против свих за које постоје такве суммње, подићи ће се истраге. Ако буде доказа, биће и кривичних пријава. Ту више селекције нема", рекао је Стефановић за Новости.

На питање да ли то значи да ће бити још хапшења полицајаца, министар је одговорио да сектор унутрашње контроле води више истрага у овом тренутку.

Стефановић је поручио је да ће у полицији бити смењени сви за које се буде показало да нису достојни поверења

"Њих нико неће моћи да спасе на функцији. Не треба нам партијска него професионална полиција", додао је.

Стефановић је истакао и да полиција није институција из које треба да цуре информације и да "није задовољан кад види текстове за које је потпуно јасно да су "стигли" из полиције или из тужилаштва".

Упитан да ли је директор полиције Милорад Вељовић "практично на леду" и види ли га као трајно решење на тој функцији, Стефановић је рекао да са Вељовићем има "веома коректну сарадњу", али да "не постоје трајна решења".

"Не видим ни себе као трајно решење. Не постоје трајна решења. Постоје решења која дају резултате или их не дају. Никоме није загарантован опстанак на полицијској функцији до пензије. Свако ће морати да даје максимум да би задржао функцију или напредовао. То зна и директор полиције", поручио је минситар.

Он се осврнуо и на случај Драгослава Космајца, ког је премијер Александар Вучић означио као највећег нарко-дилера, и рекао да је за њега кључно питање како је могуће да је Космајац десет година био у земљи и да нико није поставио питање како је зарадио више десетина милиона евра.

Стефановић је истовремено објаснио да је Космајац могао да напусти земљу јер против њега ниједно тужилаштво није подигло оптужницу нити постоји кривична пријава.

"Полиција није имала ниједан основ за његово задржавање", рекао је министар.

Што се тиче Радне групе за утврђивање чињеница о паљењу америчке и немачке амбасаде, Стефановић је истакао да је циљ да се све открије до краја.

"Без обзира на то до каквих резултата дођемо, презентоваћемо их јавности. Желимо да завршимо ту причу", поручио је он.

Стефановић је, говорећи о штедњи у Министарству унутрашњих послова, рекао да ће до краја године по разним основама бити остварена уштеда од 1,1 милијарде динара у односу на претходни период.


Извор: Вечерње новости

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Рубин

25.07.2014 07:06

Ево узора нашим полицајцима!Али,док је њима главни баја и тајкуни СНСД-а главнокомандујући-ништа од наше полиције,која је сва у служби СНСД-а.Али,још само мало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан

25.07.2014 11:35

Није ваљда .Одкуд то да се деси код нас!? Сада кад си открио топлу воду реци име постеног полицајца и политицара..

ОДГОВОРИТЕ
Name

марина

25.07.2014 14:50

Стефановицу ти си министар полиције а не новинар! Нас не интересују висе такве информације вец конкретна реализација уоценог проблема а ти ниси играц за такве утакмице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахаа

25.07.2014 22:30

Овај изгледа тек доселио на Балкан...па ето као не зна да ли је то тацно ..те индиције..па како је он досао на то мјесто?

ОДГОВОРИТЕ