Црна кутија оштећена, али не и подаци

Холандски стручњаци саопштили су да нема оштећења података из црне кутије која је регистровала звуке у пилотској кабини малезијског авиона који се срушио 17. јула на истоку Украјине.

Свијет 23.07.2014 | 20:18
Црна кутија оштећена, али не и подаци

Црна кутија је оштећена, али је меморија остала нетакнута и нема доказа ни индикација да је било промјена, наводи се у саопштењу Холандске канцеларије за безбједност која координише истрагом о узроку пада
малезијског авиона.

Проруски активисти предали су црне кутије малезијским стручњацима, а они су их потом прослиједили холандским колегама, подсјећа АФП.

Црне кутије омогућавају снимање конверзације у пилотској кабини и техничке податке о лету.

Постоји могућност да оне могу дати информацију која би омогућила да се идентификује поријекло ракете која је погодила авион.

Стручњаци ће сутра прегледати другу црну кутију која снима техничке податке лета.

Међународни тим истражиоца има 24 стручњака из Британије, Француске, Њемачке, Русије, САД, Малезије, Аустралије и Украјине, као и из Међународне организације за цивилни авиосаобраћај.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

заледје

23.07.2014 19:21

Као да це тамо наци оно најбитние а то је ко је побио људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муња

24.07.2014 05:14

На све су спремни само да испадне нека гужва и да се ратује. Народ се изродио има га превише, да би олакшали екиномији да се живи боље ваља га мало растријебити, свуда иста прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радознао

25.07.2014 20:01

Е бас сам радознао ста це "реци" црна кутија и ста це се објавити.

ОДГОВОРИТЕ