Crna kutija oštećena, ali ne i podaci

Holandski stručnjaci saopštili su da nema oštećenja podataka iz crne kutije koja je registrovala zvuke u pilotskoj kabini malezijskog aviona koji se srušio 17. jula na istoku Ukrajine.

Svijet 23.07.2014 | 20:18
Crna kutija oštećena, ali ne i podaci

Crna kutija je oštećena, ali je memorija ostala netaknuta i nema dokaza ni indikacija da je bilo promjena, navodi se u saopštenju Holandske kancelarije za bezbjednost koja koordiniše istragom o uzroku pada
malezijskog aviona.

Proruski aktivisti predali su crne kutije malezijskim stručnjacima, a oni su ih potom proslijedili holandskim kolegama, podsjeća AFP.

Crne kutije omogućavaju snimanje konverzacije u pilotskoj kabini i tehničke podatke o letu.

Postoji mogućnost da one mogu dati informaciju koja bi omogućila da se identifikuje porijeklo rakete koja je pogodila avion.

Stručnjaci će sutra pregledati drugu crnu kutiju koja snima tehničke podatke leta.

Međunarodni tim istražioca ima 24 stručnjaka iz Britanije, Francuske, NJemačke, Rusije, SAD, Malezije, Australije i Ukrajine, kao i iz Međunarodne organizacije za civilni aviosaobraćaj.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zaledje

23.07.2014 21:21

Kao da ce tamo naci ono najbitnie a to je ko je pobio ljude.

ODGOVORITE
Name

Munja

24.07.2014 07:14

Na sve su spremni samo da ispadne neka gužva i da se ratuje. Narod se izrodio ima ga previše, da bi olakšali ekinomiji da se živi bolje valja ga malo rastrijebiti, svuda ista priča.

ODGOVORITE
Name

Radoznao

25.07.2014 22:01

E bas sam radoznao sta ce "reci" crna kutija i sta ce se objaviti.

ODGOVORITE