Вицепремијер Хрватске бори се за живот

Потпредсједник Владе Хрватске и министар унутрашњих послова Ранко Остојић и даље је на интензивној њези на Ребру. Његово стање је врло озбиљно, али је стабилно.

Регион 21.07.2014 | 21:26
Вицепремијер Хрватске бори се за живот

"Здравствено стање потпредсједника Владе и министра унутрашњих послова Ранка Остојића и даље је озбиљно, али уз интензивне мјере лијечења, стабилно. У клиничком току уочено је благо побољшање упалних параметара. Настављају се поступци интензивног збрињавања на Заводу за интензивну медицину Клинике за унутрашње болести КБЦ-а Загреб", извијестили су из Владе Хрватске.

С обзиром да има најтежи степен сепсе, лијекари се боре за његов живот.

ХРТ је објавио како су му затајили јетра и бубрег.

РТЛ јавља како су се осим проблема с јетром и бубрезима код Остојића јавили и проблеми с плућима те да је министар без свијести и прикључен на респиратор.

Подсјетимо, министар је у петак завршио у Заразној болници с високом температуром, у суботу су га хитно пребацили на Ребро и оперисали. У послијеподневним сатима из Владе су саопштили да је министар стабилно након операције, те да остаје на Заводу за интензивну медицину Клинике за унутрашње болести КБЦ Загреб због потребе за даљњим љекарским надзором.

У недјељу послијеподне постало је јасно да је министров живот у опасности.
Из Владе су саопштили да је код потпредсједника Остојића утврђен упални процес у подручју врата, те је због тога у суботу хитно извршен оперативни захват и дренажа упалног процеса.

"Због развоја септичног стања са знаковима циркулаторног шока, примијењене су мјере интензивног лијечења. Здравствено стање потпредсједника Остојића је и даље врло озбиљно, али за сада стабилно", саопштили су из Владе.

Извор: Индеx

Коментари / 0

Оставите коментар