Vicepremijer Hrvatske bori se za život

Potpredsjednik Vlade Hrvatske i ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić i dalje je na intenzivnoj njezi na Rebru. Njegovo stanje je vrlo ozbiljno, ali je stabilno.

Region 21.07.2014 | 21:26
Vicepremijer Hrvatske bori se za život

"Zdravstveno stanje potpredsjednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića i dalje je ozbiljno, ali uz intenzivne mjere liječenja, stabilno. U kliničkom toku uočeno je blago poboljšanje upalnih parametara. Nastavljaju se postupci intenzivnog zbrinjavanja na Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti KBC-a Zagreb", izvijestili su iz Vlade Hrvatske.

S obzirom da ima najteži stepen sepse, lijekari se bore za njegov život.

HRT je objavio kako su mu zatajili jetra i bubreg.

RTL javlja kako su se osim problema s jetrom i bubrezima kod Ostojića javili i problemi s plućima te da je ministar bez svijesti i priključen na respirator.

Podsjetimo, ministar je u petak završio u Zaraznoj bolnici s visokom temperaturom, u subotu su ga hitno prebacili na Rebro i operisali. U poslijepodnevnim satima iz Vlade su saopštili da je ministar stabilno nakon operacije, te da ostaje na Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti KBC Zagreb zbog potrebe za daljnjim ljekarskim nadzorom.

U nedjelju poslijepodne postalo je jasno da je ministrov život u opasnosti.
Iz Vlade su saopštili da je kod potpredsjednika Ostojića utvrđen upalni proces u području vrata, te je zbog toga u subotu hitno izvršen operativni zahvat i drenaža upalnog procesa.

"Zbog razvoja septičnog stanja sa znakovima cirkulatornog šoka, primijenjene su mjere intenzivnog liječenja. Zdravstveno stanje potpredsjednika Ostojića je i dalje vrlo ozbiljno, ali za sada stabilno", saopštili su iz Vlade.

Izvor: Index

Komentari / 0

Ostavite komentar