Због лажи дала отказ Руссиа Тодаy

Руска новинарка Сара Ферт је дала отказ на телевизији Раша Тудеј (Руссиа Тодаy), јер ова ТВ кућа "није поштовала чињенице" у извјештајима о паду авиона Малезија Ерлајнс (Малаyсиа Аирлинеса).

Свијет 19.07.2014 | 07:30
Због лажи дала отказ Руссиа Тодаy

Ферт је радила за телевизију Раша Тудеј (Руссиа Тодаy) пет година, а извјештаје о несрећи и паду авиона Малезија Ерлајнс, у којем је погинуло 298 људи, описала је као "кап која је прелила чашу".

Телевизија Раша Тудеј (Руссиа Тодаy) је критикована и оптужена да шири пропаганду руске владе тако што у извјештајима за пад авиона оптужује Украјину, док већина медија јавља да је авион оборен руским пројектилима.

"То је била најшокантнија дезинформација. Нисам више могла. Када се прича појавила у етеру, знала сам да морам отићи. Породице су чекале да чују вијести о судбини својих вољених, било је ужасно. Одувијек сам се борила против аргумената да је Руссиа Тодаy зла телевизија, али сам се 'пробудила' и схватила, ово је погрешно. Одлука да одем није била лака, почела сам каријеру овдје, али сам дошла до тачке гдје више нисам могла бранити ТВ кућу, нити вјерујем да имам шта бранити", изјавила је Ферт за британски Гардиан.

Она је раније објављивала на Твитеру да прво правило телевизије Раша Тудеј (Руссиа Тодаy) гласи: "Украјина је увијек крива".

"Одувијек сам говорила да је боље имати него немати Раша Тудеј (Руссиа Тодаy), али је прича попут ове и начин на који је саопћена, показала да се ради о опасној телевизији", додала је Ферт.

На Твитеру је признала да РТ ради за предсједника Русије Владимира Путина.

"Ми радимо за Путина. Свакодневно траже од нас да искривљујемо истину или да је потпуно игноришемо", написала је Ферт.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Радомир

19.07.2014 05:51

Невјероватно, и Кристијан Аманпур је имала исти проблем, али остаде на ЦНН-у. Моћ новца је изузетна. Провидно и наивно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

19.07.2014 06:49

Очекујем да јој сада ЦНН понуди уговор који ће јој бити компензација за "храброст" да изађе у јавност са овом причом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кккк

19.07.2014 07:01

Шта би се друго очекивало од ове? Не знам зашто је запослише? Радила је као шпијун..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре кккк

19.07.2014 08:04

Гдје ли ти радиш, кад си тако паметан и располажеш информацијама? А Сара је храбра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

19.07.2014 08:09

Није ми јасно зашто народ у РС вјерује русима и воли Путина. Никада нам нису ништа помогли, шта више одмажу нам. Купили су рафинерију и не плаћају порез, шта имамо више причати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ацо

19.07.2014 09:46

Ето брате ти вјеруј енглезима и америма, они су нас кроз историју помагали, хвалили у медијима, пружали сваки вид подршке, једноставно братски народи били кроз историју...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Ацо

19.07.2014 10:13

Реци ти нама гдје си ти живио од 92. па наовамо и штекао такво пријатељство са америма? Руси нам можда и не помажу, али нас нису ни бомбардовали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

19.07.2014 10:33

Ову има лично арап Обама да прими у свој кабинет,тамо само причају истину,или у украјинску ТВ и тамо што кажу то је за ЕУ и Амере као да је Свети Петар рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Француз

19.07.2014 21:59

Јој људи да знате како се осјецам у овом свијету који се смијесно окреце ?? Иза овог свега це се и ванземаљци на крају појавит !! ниста ме висе не цуди !! позз свима

ОДГОВОРИТЕ