Zbog laži dala otkaz Russia Today

Ruska novinarka Sara Fert je dala otkaz na televiziji Raša Tudej (Russia Today), jer ova TV kuća "nije poštovala činjenice" u izvještajima o padu aviona Malezija Erlajns (Malaysia Airlinesa).

Svijet 19.07.2014 | 07:30
Zbog laži dala otkaz Russia Today

Fert je radila za televiziju Raša Tudej (Russia Today) pet godina, a izvještaje o nesreći i padu aviona Malezija Erlajns, u kojem je poginulo 298 ljudi, opisala je kao "kap koja je prelila čašu".

Televizija Raša Tudej (Russia Today) je kritikovana i optužena da širi propagandu ruske vlade tako što u izvještajima za pad aviona optužuje Ukrajinu, dok većina medija javlja da je avion oboren ruskim projektilima.

"To je bila najšokantnija dezinformacija. Nisam više mogla. Kada se priča pojavila u eteru, znala sam da moram otići. Porodice su čekale da čuju vijesti o sudbini svojih voljenih, bilo je užasno. Oduvijek sam se borila protiv argumenata da je Russia Today zla televizija, ali sam se 'probudila' i shvatila, ovo je pogrešno. Odluka da odem nije bila laka, počela sam karijeru ovdje, ali sam došla do tačke gdje više nisam mogla braniti TV kuću, niti vjerujem da imam šta braniti", izjavila je Fert za britanski Gardian.

Ona je ranije objavljivala na Tviteru da prvo pravilo televizije Raša Tudej (Russia Today) glasi: "Ukrajina je uvijek kriva".

"Oduvijek sam govorila da je bolje imati nego nemati Raša Tudej (Russia Today), ali je priča poput ove i način na koji je saopćena, pokazala da se radi o opasnoj televiziji", dodala je Fert.

Na Tviteru je priznala da RT radi za predsjednika Rusije Vladimira Putina.

"Mi radimo za Putina. Svakodnevno traže od nas da iskrivljujemo istinu ili da je potpuno ignorišemo", napisala je Fert.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Радомир

19.07.2014 05:51

Невјероватно, и Кристијан Аманпур је имала исти проблем, али остаде на CNN-у. Моћ новца је изузетна. Провидно и наивно.

ODGOVORITE
Name

ОКСИГЕН

19.07.2014 06:49

Очекујем да јој сада CNN понуди уговор који ће јој бити компензација за "храброст" да изађе у јавност са овом причом.

ODGOVORITE
Name

kkkk

19.07.2014 07:01

Šta bi se drugo očekivalo od ove? Ne znam zašto je zaposliše? Radila je kao špijun..

ODGOVORITE
Name

re kkkk

19.07.2014 08:04

Gdje li ti radiš, kad si tako pametan i raspolažeš informacijama? A Sara je hrabra.

ODGOVORITE
Name

aco

19.07.2014 08:09

Nije mi jasno zašto narod u RS vjeruje rusima i voli Putina. Nikada nam nisu ništa pomogli, šta više odmažu nam. Kupili su rafineriju i ne plaćaju porez, šta imamo više pričati.

ODGOVORITE
Name

re aco

19.07.2014 09:46

Eto brate ti vjeruj englezima i amerima, oni su nas kroz istoriju pomagali, hvalili u medijima, pružali svaki vid podrške, jednostavno bratski narodi bili kroz istoriju...

ODGOVORITE
Name

re Aco

19.07.2014 10:13

Reci ti nama gdje si ti živio od 92. pa naovamo i štekao takvo prijateljstvo sa amerima? Rusi nam možda i ne pomažu, ali nas nisu ni bombardovali...

ODGOVORITE
Name

Md

19.07.2014 10:33

Ovu ima lično arap Obama da primi u svoj kabinet,tamo samo pričaju istinu,ili u ukrajinsku TV i tamo što kažu to je za EU i Amere kao da je Sveti Petar rekao.

ODGOVORITE
Name

Francuz

19.07.2014 21:59

Joj ljudi da znate kako se osjecam u ovom svijetu koji se smijesno okrece ?? Iza ovog svega ce se i vanzemaljci na kraju pojavit !! nista me vise ne cudi !! pozz svima

ODGOVORITE