Како оставити стресан дан иза себе?

Најбољи, најбржи и најједноставнији начин да ублажите стрес је да промените начин размишљања, каже Лин Буфка, специјалиста за стрес и анксиозност.

Здравље 18.07.2014 | 22:09
Како оставити стресан дан иза себе?

Промена мишљења понекад представља најефикаснији начин, јер често себе убедимо да је одређени догађај једноставно ’катастрофа’ или да ће резултирати изузетно лошим исходом.

Буфка саветује да се запитате да ли се заиста ради о великој ствари? Да ли можете да се носите са ситуацијом? Ако мислите да ће се десити нешто лоше, размислите колико је вероватно да ће до таквог исхода доћи. Да ли прецењујете лоше ствари?

Наравно, промена начина размишљања није једини начин да се ослободите стреса. Лагано, дубоко дисање помоћиће вам да се смирите, као и да се повремено искључите из дигиталног света. Посебан изазов данас представља технологија и нагон да се вести, маилови, друштвене мреже, константно проверавају.

На свакоме од нас је да одлучи како ће користити технологију. Не треба јој дозволити да управља вама. Заборавите повремено на телефон, компјутер... Одредите ограничења и покушајте да их се држите.

Коментари / 0

Оставите коментар