Kako ostaviti stresan dan iza sebe?

Najbolji, najbrži i najjednostavniji način da ublažite stres je da promenite način razmišljanja, kaže Lin Bufka, specijalista za stres i anksioznost.

Zdravlje 18.07.2014 | 22:09
Kako ostaviti stresan dan iza sebe?

Promena mišljenja ponekad predstavlja najefikasniji način, jer često sebe ubedimo da je određeni događaj jednostavno ’katastrofa’ ili da će rezultirati izuzetno lošim ishodom.

Bufka savetuje da se zapitate da li se zaista radi o velikoj stvari? Da li možete da se nosite sa situacijom? Ako mislite da će se desiti nešto loše, razmislite koliko je verovatno da će do takvog ishoda doći. Da li precenjujete loše stvari?

Naravno, promena načina razmišljanja nije jedini način da se oslobodite stresa. Lagano, duboko disanje pomoćiće vam da se smirite, kao i da se povremeno isključite iz digitalnog sveta. Poseban izazov danas predstavlja tehnologija i nagon da se vesti, mailovi, društvene mreže, konstantno proveravaju.

Na svakome od nas je da odluči kako će koristiti tehnologiju. Ne treba joj dozvoliti da upravlja vama. Zaboravite povremeno na telefon, kompjuter... Odredite ograničenja i pokušajte da ih se držite.

Komentari / 0

Ostavite komentar