После Ловерња, писмо и од Вестермана!

Још један Француз се опростио од Кошаркашког клуба Партизан и навијача. Ево писма Леа Вестермана, који одлази из београдског клуба. "Партизан је бесмртан! Хвала вам свима!".

Кошарка 18.07.2014 | 15:23
После Ловерња, писмо и од Вестермана!

Партизан је последњих сезона добио и надимак "Француска легија" због чак тројице играча који су били његво део. Жофри Ловерњ, Лео Вестерман и напослетку Борис Дало, дали су допринос освајању трофеја.

Али, дошло је време растанка. Најпре је отишао Ловерњ, а за њим и Вестерман.

Попут Ловерња, који је оставио опроштајно писмо, и Вестерман је изразио жељу да се писаном речи опрости од београдског клуба и Гробара.

Душка Вујошевића је назвао оцем, а једно од највећих признања му је било, каже, кад га је председник КК Партизан Предраг Саша Даниловић назвао домаћим, односно Србином.

Написао је Вестерман да је добио још једну породицу, а писмо је завршио речима: "Партизан је бесмртан!".

Ево целог писма:

“Драги моји,

Нисам могао да одем, а да вам не кажем једно велико ХВАЛА! Није се све одвијало као што је било планирано, било је и успона и падова, али пре свега, две невероватне године које сам провео у Србији! Хвала мојим саиграчима, на свој подршци коју су ми дали у тешким тренуцима и што су ми донели толико радости!

Хвала Партизану! Играо сам две године пред најбољим навијачима на свету, који су ми помогли да схватим да Партизан није само клуб, него једна институција.‎ Велико хвала што сте ми приуштили да играм са својим најбољим пријатељем, Жофреом, за мене је то била велика срећа и радост.

Дуле, хвала ти што си ме гурао у вис, што си толико радио са мном, што си ми омогућио да будем бољи играч и пре свега човек. За све нас, ти си као отац.

Хвала Тоши и његовој породици, целом стручном штабу и запосленима у клубу, ‎посебно Златку Тешићу и Физио Центру, који су се толико бринули око мене пре и после моје повреде.

Хвала вама, навијачима, што сте стално били уз нас и што сте нам омогућили да играмо у најлуђем амбијенту на свету! Фантастични сте! Хвала вам за све француске заставе на трибинама и гробарску песму у ритму 'Марсељезе' - осетили смо се посебно због тога! Хвала председнику Даниловић, тренутак када је у једном интервјуу рекао да када ме види, он не види странца, него једног од наших, једног Србина, тренутак је највећег признања за мене.

Највише сам поносан, после свих титула, када сам вас први пут чуо како певате: 'Ооо Лео Гробаре..' и на тај невероватни осећај да припадаш једној породици. Ја сам породичан човек, и сада имам још једну породицу.

Партизан је бесмртан и живеће са још једним Гробаром!

Хвала Србијо! Партизане, хвала ти!!!

Лéо Wестерманн”.

Партизан је ово писмо објавио на свом сајту, а потом је додао ову реченицу:

"Лео, веома смо поносни на тебе и желимо ти срећу у наставку каријере, а Београд и Партизан ће увек бити твој дом!".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мисирац

19.07.2014 06:17

....Оооо партизане вооолимо те срцем свим.

ОДГОВОРИТЕ