За полицију нема повлашћених и заштићених

За полицију нема повлашћених и заштићених, рекао је данас министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић у Новом Саду на промоцији 11. класе полазника Центра за основну полицијску обуку и најмлађим полицајцима поручио да је њихов посао такав да "криминалци страхују, а поштени грађани мирно живе".

Србија 18.07.2014 | 13:59
За полицију нема повлашћених и заштићених

Министарство унутрашњих послова интензивно ради на изграђивању поверења у полицијску службу коју грађани доживљавају као "кичму стабилности земље", нагласио је Стефановић на промоцији 268 полицијских службеника.

Министар је рекао да припадници полиције свакодневно доказују своју стручност, пожртвовање и поштовање реда и закона и да се то најбоље видело приликом анагажовања у мајским катастрофалним поплавама док су припадници полиције спасавали животе и имовину.

Стефановић је нагласио да ће српска полиција увек бити уз свој народ и истакао да су припадници од својих плата прикупили 35 милиона динара и уплатили на посебан рачун за помоћ пострадалима од поплава.Стефановић је додао да полицији предстоје реформе, којима ће између осталог, бити уведено и каријерно напредовање чиме ће тачно бити одређено ко и како може да дође на бољи положај у служби.

Промоцији полазника 11. класе Центра за основну полицијску обуку, на централном градском тргу у Новом Саду, поред министра Стефановића присуствовали су и министарка унутрашњих послова Македоније Гордана Јанкулоска, директор српске полиције Милорад Вељовић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и други.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

алеxрс

18.07.2014 14:55

Код нас у Републици Српској вази правило, да криминалци мирно зиве, а постани градјани страхују ( како да презиве)?

ОДГОВОРИТЕ