Za policiju nema povlašćenih i zaštićenih

Za policiju nema povlašćenih i zaštićenih, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović u Novom Sadu na promociji 11. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku i najmlađim policajcima poručio da je njihov posao takav da "kriminalci strahuju, a pošteni građani mirno žive".

Srbija 18.07.2014 | 13:59
Za policiju nema povlašćenih i zaštićenih

Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno radi na izgrađivanju poverenja u policijsku službu koju građani doživljavaju kao "kičmu stabilnosti zemlje", naglasio je Stefanović na promociji 268 policijskih službenika.

Ministar je rekao da pripadnici policije svakodnevno dokazuju svoju stručnost, požrtvovanje i poštovanje reda i zakona i da se to najbolje videlo prilikom anagažovanja u majskim katastrofalnim poplavama dok su pripadnici policije spasavali živote i imovinu.

Stefanović je naglasio da će srpska policija uvek biti uz svoj narod i istakao da su pripadnici od svojih plata prikupili 35 miliona dinara i uplatili na poseban račun za pomoć postradalima od poplava.Stefanović je dodao da policiji predstoje reforme, kojima će između ostalog, biti uvedeno i karijerno napredovanje čime će tačno biti određeno ko i kako može da dođe na bolji položaj u službi.

Promociji polaznika 11. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu, pored ministra Stefanovića prisustvovali su i ministarka unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankuloska, direktor srpske policije Milorad Veljović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i drugi.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

alexrs

18.07.2014 14:55

Kod nas u Republici Srpskoj vazi pravilo, da kriminalci mirno zive, a postani gradjani strahuju ( kako da prezive)?

ODGOVORITE