ЕУ пооштрила санкције Русији

Лидери ЕУ договорили су се да пооштре санкције Москви због кризе са Украјином, укључујући и меру да буду кажњене оне руске фирме повезане са актвностима којима се дестабилизује Кијев.

Свијет 17.07.2014 | 07:52
ЕУ пооштрила санкције Русији

На мети ових мера наћиће се "појединци или фирме које активно пружају финансијску подршку или материјал Русима који доносе одлуке и одговорни су за анексију Крима или дестабилизацију источне Украјине", наводи се у саопштењу, преноси АФП.

На самиту 28 лидера ЕУ договорено је и да се суспендују нове инвестиције у Русију Европске развојне банке и Европске Банке за обнову и развој (ЕБРД).

Оштрије мере имају за циљ да прошире списак руским компанија блиско повезаних са Кремљем, наводи АФП.

Санкције ЕУ против Русије пооштрене су само неколико сати након што су и САД саопштиле да појачавају мере и проширују списак санкционисаних функционера и водећих руских компанија и банака.

Агенције су јавиле да је министарство финансија САД саопштило да су знатно проширене санкције Русији због Украјине, обухватајући мере усмерене на руску наменску индустрију, енергетске компаније и финансијске институције.

Тако су се на "црној листи" нашле корпорација "Алмаз-Антеј" и концерн "Калашњиков", "Ижмаш", "Базалт", "Уралвагонзавод", компаније "Новатек", "Росњефт", "Вњешекономбанк" (ВЕБ) и "Газпромбанк", "Феодосијска нафтна компанија", концерн радиоелектронске технологије КРЕТ, компанија "Сазвезђе", пренеле су руске агенције.


Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

17.07.2014 06:30

Кога брига за санкције ЕУ када Русе подржава велики играч у свјетској политици, Баја из Лакташа ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саопцење

17.07.2014 07:22

Виде не могу баји ништа па се окренули на слабијег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

17.07.2014 07:34

Сад ће Путин да пукне као балон кад га стисну ови његови, има да да и цијелу Русију само ако Запад буде хтио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путин

17.07.2014 08:59

Пук'о као кокица .

ОДГОВОРИТЕ