Укинут притвор Цвјетиновићу

Суд Босне и Херцеговине је донио рјешење којим је усвојен приједлог Тужилаштва, те је укинут притвор осумњиченима Анесу Садиковићу, Јанку Јовановићу, Миланку Никићу, Мирославу Крагуљу, Зорану Цвјетиновићу, Ениси Имшировић и Јусуфу Ћосовићу и одређене сљедеће мјере забране.

Босна и Херцеговина 16.07.2014 | 16:13
Укинут притвор Цвјетиновићу

Забране се односе на забрану путовања (уз привремено одузимање путних исправа и забрана издавања путних исправа, као и забрана кориштења личне карте за прелазак државне границе Босне и Херцеговине), предузимања пословних активности и службених дужности и забрана састајања с осталим осумњиченим и свједоцима у овом предмету.У односу на осумњиченог Анеса Садиковића још је одређена и мјера обавезног јављања надлежном органу сваког другог понедјељка.

Изречене мјере забране могу трајати док за тим постоји потреба односно до другачије одлуке Суда, а контрола оправданости вршит ће се свака два мјесеца. У случају да осумњичени прекрше изречене мјере забране, може им се одредити мјера притвора.

Анес Садиковић, Јанко Јовановић, Миланко Никић, Мирослав Крагуљ, Зоран Цвјетиновић, Ениса Имшировић и Јусуф Ћосовић осумњичени су за кривично дјело организовани криминал у вези с кривичним дјелом злоупотреба положаја или овлаштења те кривичним дјелом стварање монополистичког положаја на тржишту, кривичним дјелом прање новца и другим кривичним дјелима, саопштено је из Суда БиХ.

Ова лица су ухапшена у акцији „Пандора“, а осумњичени су за организовани криминал. У акцији Пандора, највећој послијератној истрази за корупцију, ухапшен је и Кемал Чаушевић, бивши директор Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Извор: ФЕНА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ја Рале

16.07.2014 11:34

Ово је трагикомедија покрадес и бога и оца и све зиво и мртво и пусте их на слободу... Да је покојни Младен Делиц зив питао би па људи моји је ли то могуце? Али назалост је итекако....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

16.07.2014 11:47

Нема државе ! У свакој нормалној држави полиција би одмах реаговала и ухапсила судију и тужиоце који су их пустили на слободу. Дакле ово је јасна порука од суда према криминалцима: " Само крадите, и што више крадите, неће вам нико ништа " Ово ни у Варваризму нема. У Немачкој за 100 Еура када укарадеш лежиш више у притвору, а ови украли 2 милијарде и овако мало у притвору. Систем не само да се треба да промени, тај систем мора дефинитивно да се уништи. Правосуђе је зрело за корениту промену. Све судије одпустити и примити децу са факултета да раде. Наш правосудни систем је најкорумпиранији на свету !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

16.07.2014 12:30

Ста треба урадит да би суд и тузиластво одрадило свој посао,изгледа мало је проневјера од двије милијарде..

ОДГОВОРИТЕ
Name

батман

16.07.2014 13:11

Као и обицно, тресла се гора родио се мис,народе мој овде никад неце бити правде.Ко мозе да бјези из ове канализације од дрзаве нека бјези,а ми остали сто прије схватимо да нема правде бит це нам лаксе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опа Дјурдјо

16.07.2014 13:38

Дали се ико уопсте надао да це бити процисуирани,ја назалост јесам,Али сад се види докле Год нема правне Дрзаве бице нам како они казу..Да те судије имају имало карактера неби радили посао за који стракке ведре и облаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

16.07.2014 14:16

И ја бих тата да будем царински службеник.

ОДГОВОРИТЕ