Ukinut pritvor Cvjetinoviću

Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva, te je ukinut pritvor osumnjičenima Anesu Sadikoviću, Janku Jovanoviću, Milanku Nikiću, Miroslavu Kragulju, Zoranu Cvjetinoviću, Enisi Imširović i Jusufu Ćosoviću i određene sljedeće mjere zabrane.

Bosna i Hercegovina 16.07.2014 | 16:13
Ukinut pritvor Cvjetinoviću

Zabrane se odnose na zabranu putovanja (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabrana izdavanja putnih isprava, kao i zabrana korištenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine), preduzimanja poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti i zabrana sastajanja s ostalim osumnjičenim i svjedocima u ovom predmetu.U odnosu na osumnjičenog Anesa Sadikovića još je određena i mjera obaveznog javljanja nadležnom organu svakog drugog ponedjeljka.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Anes Sadiković, Janko Jovanović, Milanko Nikić, Miroslav Kragulj, Zoran Cvjetinović, Enisa Imširović i Jusuf Ćosović osumnjičeni su za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja te krivičnim djelom stvaranje monopolističkog položaja na tržištu, krivičnim djelom pranje novca i drugim krivičnim djelima, saopšteno je iz Suda BiH.

Ova lica su uhapšena u akciji „Pandora“, a osumnjičeni su za organizovani kriminal. U akciji Pandora, najvećoj poslijeratnoj istrazi za korupciju, uhapšen je i Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Izvor: FENA

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ja Rale

16.07.2014 11:34

Ovo je tragikomedija pokrades i boga i oca i sve zivo i mrtvo i puste ih na slobodu... Da je pokojni Mladen Delic ziv pitao bi pa ljudi moji je li to moguce? Ali nazalost je itekako....

ODGOVORITE
Name

Slobodan

16.07.2014 11:47

Nema države ! U svakoj normalnoj državi policija bi odmah reagovala i uhapsila sudiju i tužioce koji su ih pustili na slobodu. Dakle ovo je jasna poruka od suda prema kriminalcima: " Samo kradite, i što više kradite, neće vam niko ništa " Ovo ni u Varvarizmu nema. U Nemačkoj za 100 Eura kada ukaradeš ležiš više u pritvoru, a ovi ukrali 2 milijarde i ovako malo u pritvoru. Sistem ne samo da se treba da promeni, taj sistem mora definitivno da se uništi. Pravosuđe je zrelo za korenitu promenu. Sve sudije odpustiti i primiti decu sa fakulteta da rade. Naš pravosudni sistem je najkorumpiraniji na svetu !

ODGOVORITE
Name

Igor

16.07.2014 12:30

Sta treba uradit da bi sud i tuzilastvo odradilo svoj posao,izgleda malo je pronevjera od dvije milijarde..

ODGOVORITE
Name

batman

16.07.2014 13:11

Kao i obicno, tresla se gora rodio se mis,narode moj ovde nikad nece biti pravde.Ko moze da bjezi iz ove kanalizacije od drzave neka bjezi,a mi ostali sto prije shvatimo da nema pravde bit ce nam lakse.

ODGOVORITE
Name

Opa Djurdjo

16.07.2014 13:38

Dali se iko uopste nadao da ce biti procisuirani,ja nazalost jesam,Ali sad se vidi dokle God nema pravne Drzave bice nam kako oni kazu..Da te sudije imaju imalo karaktera nebi radili posao za koji strakke vedre i oblace.

ODGOVORITE
Name

Saša

16.07.2014 14:16

I ja bih tata da budem carinski službenik.

ODGOVORITE