Ципеле које су постале општи хит у Холивуду

На први поглед необичне попетице беж штикле постале се општи хит у Холивуду и готова да нема познате даме које није носила макар један модел ових ципела.

Мода и љепота 16.07.2014 | 12:42
Ципеле које су постале општи хит у Холивуду

Прва их је носила Викторија Бекам, још пре пет година, да би их након тога носиле скоро све познате личности од певачице Никол Шерзингер и Лејди Гаге до глумице Еме Вотсон. У свој стил успеле су да их уклопе многе познате даме, од оних са елегантнијим и истанчанијим укусом до оних које дају дозу сексепила свом стилу.

Упркос оволикој популарности, многи модни критичари су оценили овај модел ципела као ружан и непрактичан, рекавши да им није јасан тренд оваквих ципела које су при свему врло неудобне.

Одсуство пете чини их врло нестабилним и незгодним за ходање, па је право умеће гледати даме како се труде да што вештије ходају у овим ципелама. Кроз време смо се уверили да модни трендови дефинитивно немају везе са комфором.

Сетићете се екстравагантне Лејди Гаге која је можда и највернији представник ових ципела. Она је носила различите модела ишавши чак и у екстреме у којима је вероватно једва и ходала. Једном приликом је пала носећи вртоглаво високе штикле без пете.Док су једни искритиковали овај модни тренд, други модни критичари су одушевљени овим потпетицама. Према њиховом мишљењу то су врло одважне и изазовне ципеле које не може свако да носи.

До сада су многи дизајнери имали овакве примерке платформи, а модна кућа Нина Ричи је створила своју линију високих ципела и чизама без потпетице.

Овакве ципеле поред неудобности, изазивају опасност од падања, а неки лекари упозоравају да нису на мало добре по здравље.

Коментари / 0

Оставите коментар