Cipele koje su postale opšti hit u Holivudu

Na prvi pogled neobične popetice bež štikle postale se opšti hit u Holivudu i gotova da nema poznate dame koje nije nosila makar jedan model ovih cipela.

Moda i ljepota 16.07.2014 | 12:42
Cipele koje su postale opšti hit u Holivudu

Prva ih je nosila Viktorija Bekam, još pre pet godina, da bi ih nakon toga nosile skoro sve poznate ličnosti od pevačice Nikol Šerzinger i Lejdi Gage do glumice Eme Votson. U svoj stil uspele su da ih uklope mnoge poznate dame, od onih sa elegantnijim i istančanijim ukusom do onih koje daju dozu seksepila svom stilu.

Uprkos ovolikoj popularnosti, mnogi modni kritičari su ocenili ovaj model cipela kao ružan i nepraktičan, rekavši da im nije jasan trend ovakvih cipela koje su pri svemu vrlo neudobne.

Odsustvo pete čini ih vrlo nestabilnim i nezgodnim za hodanje, pa je pravo umeće gledati dame kako se trude da što veštije hodaju u ovim cipelama. Kroz vreme smo se uverili da modni trendovi definitivno nemaju veze sa komforom.

Setićete se ekstravagantne Lejdi Gage koja je možda i najverniji predstavnik ovih cipela. Ona je nosila različite modela išavši čak i u ekstreme u kojima je verovatno jedva i hodala. Jednom prilikom je pala noseći vrtoglavo visoke štikle bez pete.Dok su jedni iskritikovali ovaj modni trend, drugi modni kritičari su oduševljeni ovim potpeticama. Prema njihovom mišljenju to su vrlo odvažne i izazovne cipele koje ne može svako da nosi.

Do sada su mnogi dizajneri imali ovakve primerke platformi, a modna kuća Nina Riči je stvorila svoju liniju visokih cipela i čizama bez potpetice.

Ovakve cipele pored neudobnosti, izazivaju opasnost od padanja, a neki lekari upozoravaju da nisu na malo dobre po zdravlje.

Komentari / 0

Ostavite komentar