Барселона планира забрану "алко-крстарења"

Ако сте планирали да овог лета пођете на крстарење из Барселоне, како бисте уживали у огромним количинама алкохола, боље би вам било да пожурите.

Путовања 16.07.2014 | 12:30
Барселона планира забрану "алко-крстарења"

Шпанске власти већ су позвале на сузбијање "алкохоличарског туризма" на Мајорки и Ибици, а сада се исто спрема и за Барселону.

Туристичка агенција која крстарење описује као "целодневну журку на сред мора, где можете бити неуредни и бучни колико год желите" могла би ускоро бити затворена, јер се нашла на мети локалних власти и штампе.

За само 45 евра, фирма је нудила трочасовну неограничену конзумацију пива, сангрије и сокова на броду. По завршетку провода, гости добијају и мајицу на којој пише "Преживео сам".

Адам Бриганте из Боозе Цруисе Барцелона каже да је фирма неправедно извргнута критикама.

"Ми промовишемо добар провод у Барселони и чинимо да људи буду безбедни од џепароша и дилера дроге с којима се већина туриста сусретне по доласку", рекао је он додавши да би власти "требало да троше време, новац и труд на такве проблеме, а не на младе туристе који желе да се безазелно проводе".

Градоначелник Мајорке предложио је закон "строже контроле над дешавањима у кафанама", након што је прошле недеље постао виралан снимак у ком 18-годишњакиња има секс са више од 20 мушкараца у Магалуфу.

Закон је последња мера ове популарне дестинације да постане пожељна имућним, озбиљним гостима.

У мају је на Мајорки с истим циљем усвојен закон који предвиђа казне од 600 евра за туристе који се по граду шетају у купаћим костимима.

Такође, прошлог лета забрањена је конзумација алкохола на улицама.

Коментари / 0

Оставите коментар