Barselona planira zabranu "alko-krstarenja"

Ako ste planirali da ovog leta pođete na krstarenje iz Barselone, kako biste uživali u ogromnim količinama alkohola, bolje bi vam bilo da požurite.

Putovanja 16.07.2014 | 12:30
Barselona planira zabranu "alko-krstarenja"

Španske vlasti već su pozvale na suzbijanje "alkoholičarskog turizma" na Majorki i Ibici, a sada se isto sprema i za Barselonu.

Turistička agencija koja krstarenje opisuje kao "celodnevnu žurku na sred mora, gde možete biti neuredni i bučni koliko god želite" mogla bi uskoro biti zatvorena, jer se našla na meti lokalnih vlasti i štampe.

Za samo 45 evra, firma je nudila tročasovnu neograničenu konzumaciju piva, sangrije i sokova na brodu. Po završetku provoda, gosti dobijaju i majicu na kojoj piše "Preživeo sam".

Adam Brigante iz Booze Cruise Barcelona kaže da je firma nepravedno izvrgnuta kritikama.

"Mi promovišemo dobar provod u Barseloni i činimo da ljudi budu bezbedni od džeparoša i dilera droge s kojima se većina turista susretne po dolasku", rekao je on dodavši da bi vlasti "trebalo da troše vreme, novac i trud na takve probleme, a ne na mlade turiste koji žele da se bezazelno provode".

Gradonačelnik Majorke predložio je zakon "strože kontrole nad dešavanjima u kafanama", nakon što je prošle nedelje postao viralan snimak u kom 18-godišnjakinja ima seks sa više od 20 muškaraca u Magalufu.

Zakon je poslednja mera ove popularne destinacije da postane poželjna imućnim, ozbiljnim gostima.

U maju je na Majorki s istim ciljem usvojen zakon koji predviđa kazne od 600 evra za turiste koji se po gradu šetaju u kupaćim kostimima.

Takođe, prošlog leta zabranjena je konzumacija alkohola na ulicama.

Komentari / 0

Ostavite komentar