Барса је већ имала једног Луиса Суареса!

Шпанска Барселона објавила је податак да Уругвајац Луис Суарес неће бити први играч тог клуба под тим именом и презименом.

Фудбал 16.07.2014 | 07:42
Барса је већ имала једног Луиса Суареса!

Први Барселонин Луис Суарес у клуб је дошао 1954. године из Депортива.

Он је тада био талентовани 18-годишњи нападач, а касније је израстао у врхунског шпица - дао је 112 голова на 216 утакмица и освојио Златну лопту.

Сада, 60 година касније, Уругвајац Суарес допутовао је у Барселону, која је за његов трансфер издвојила око 80 милиона евра.

Као и његов имењак, односно презимењак Шпанац, очекује се да Уругвајац головима прави разлику на терену и донесе трофеје Барселони.

Старији Суарес својевремено је играо заједно са легендама као што су Кубала, Кочиш и Чибор, а и овај младји имаће прилику да се "упари" са асовима као што су Меси, Нејмар и Инијеста.

Шпанац Суарес је у Барселону дошао како би повео "нови талас" после одласка тима који је освојио пет трофеја од 1950. до 1953. године.

На неки начин и Уругвајац Суарес имаће сличан задатак, пошто је Барселона прошле сезоне остала без трофеја, први пут од сезоне 2007/2008 и предстоји јој озбиљно "реновирање".

Разлика измедју две епохе је у томе што када је Шпанац Суарез долазио у Барселону, у Шпанији је на власти био фашистички диктатор Франсиско Франко, а од тадашњих 38.000 чланова клуб је до данас "порастао" до 169.000 чланова и један од највећих на свету.

Прилику да дебитује у дресу Барселоне Уругвајац Суарес моћи ће да има тек крајем октобра када му истекне четворомесечна суспензија коју му је ФИФА изрекла након што је на Мундијалу угризао Италијана Ђорђа Кјелинија.

Коментари / 0

Оставите коментар