Barsa je već imala jednog Luisa Suaresa!

Španska Barselona objavila je podatak da Urugvajac Luis Suares neće biti prvi igrač tog kluba pod tim imenom i prezimenom.

Fudbal 16.07.2014 | 07:42
Barsa je već imala jednog Luisa Suaresa!

Prvi Barselonin Luis Suares u klub je došao 1954. godine iz Deportiva.

On je tada bio talentovani 18-godišnji napadač, a kasnije je izrastao u vrhunskog špica - dao je 112 golova na 216 utakmica i osvojio Zlatnu loptu.

Sada, 60 godina kasnije, Urugvajac Suares doputovao je u Barselonu, koja je za njegov transfer izdvojila oko 80 miliona evra.

Kao i njegov imenjak, odnosno prezimenjak Španac, očekuje se da Urugvajac golovima pravi razliku na terenu i donese trofeje Barseloni.

Stariji Suares svojevremeno je igrao zajedno sa legendama kao što su Kubala, Kočiš i Čibor, a i ovaj mladji imaće priliku da se "upari" sa asovima kao što su Mesi, Nejmar i Inijesta.

Španac Suares je u Barselonu došao kako bi poveo "novi talas" posle odlaska tima koji je osvojio pet trofeja od 1950. do 1953. godine.

Na neki način i Urugvajac Suares imaće sličan zadatak, pošto je Barselona prošle sezone ostala bez trofeja, prvi put od sezone 2007/2008 i predstoji joj ozbiljno "renoviranje".

Razlika izmedju dve epohe je u tome što kada je Španac Suarez dolazio u Barselonu, u Španiji je na vlasti bio fašistički diktator Fransisko Franko, a od tadašnjih 38.000 članova klub je do danas "porastao" do 169.000 članova i jedan od najvećih na svetu.

Priliku da debituje u dresu Barselone Urugvajac Suares moći će da ima tek krajem oktobra kada mu istekne četvoromesečna suspenzija koju mu je FIFA izrekla nakon što je na Mundijalu ugrizao Italijana Đorđa Kjelinija.

Komentari / 0

Ostavite komentar