Маркесу и 9. побједа у сезони!

Возач Репсол Хонде Марк Маркес остварио је девету победу заредом, пошто је тријумфовао на Великој награди Немачке.

Остали спортови 13.07.2014 | 17:12
Маркесу и 9. побједа у сезони!

Маркес је на стази „Захсенринг“ наставио доминацију започету на почетку овогодишњег шампионата, а на крају је имао једну и по секунду предности у односу на свог тимског колегу Данија Педросу. Њима двојици се на подијуму придружио Хорхе Лоренцо на Јамахи, који је био још девет секунди даље.

Трка за Велику награду Немачке сигурно спада у једну од најзанимљивијих ове сезоне. Пред сам почетак падала је киша на „Захсенрингу“, да би убрзо престала, а већина возача се одлучила за пнеуматике за кишу. Међутим, када су изашли у круг за загревање увидели су да се стаза готово потпуно осушила, па су отишли у бокс.

На старту су тако остали само возачи који су раније ставили гуме за суво, па је повео возач ЛЦР Хонде Штефан Брадл, а Маркес, Педроса, Лоренцо и Валентино Роси су били далеко иза. Међутим, из круга у круг они су почели да сустижу све остале возаче предвођене Брадлом, а Маркес и Педроса су се већ на половини нашли на челу.

У тим тренуцима иза њих налазио се Лоренцо, који је претходно имао велику борбу са Росијем, а иако се чинило да би до краја трке могло да буде узбуђења, то се није десило. Маркес је рутински привео трку крају, испред Педросе, Лоренца и Росија. Иза су следили возач Прамак Дукатија Андреа Јаноне, Алеш Еспаргаро на ’опен’ Јамахи Форвард рејсинга и Андреа Довициозо на Дукатију. Прву десеторицу комплетирали су возач Гресини Хонде Алваро Баутиста и Кал Крачлоу на другом фабричком Дукатију.

Овогодишњи Мото ГП шампионат наставља се после тронедељне паузе 10. августа у Индијанаполису.

Коментари / 0

Оставите коментар