Markesu i 9. pobjeda u sezoni!

Vozač Repsol Honde Mark Markes ostvario je devetu pobedu zaredom, pošto je trijumfovao na Velikoj nagradi Nemačke.

Ostali sportovi 13.07.2014 | 17:12
Markesu i 9. pobjeda u sezoni!

Markes je na stazi „Zahsenring“ nastavio dominaciju započetu na početku ovogodišnjeg šampionata, a na kraju je imao jednu i po sekundu prednosti u odnosu na svog timskog kolegu Danija Pedrosu. Njima dvojici se na podijumu pridružio Horhe Lorenco na Jamahi, koji je bio još devet sekundi dalje.

Trka za Veliku nagradu Nemačke sigurno spada u jednu od najzanimljivijih ove sezone. Pred sam početak padala je kiša na „Zahsenringu“, da bi ubrzo prestala, a većina vozača se odlučila za pneumatike za kišu. Međutim, kada su izašli u krug za zagrevanje uvideli su da se staza gotovo potpuno osušila, pa su otišli u boks.

Na startu su tako ostali samo vozači koji su ranije stavili gume za suvo, pa je poveo vozač LCR Honde Štefan Bradl, a Markes, Pedrosa, Lorenco i Valentino Rosi su bili daleko iza. Međutim, iz kruga u krug oni su počeli da sustižu sve ostale vozače predvođene Bradlom, a Markes i Pedrosa su se već na polovini našli na čelu.

U tim trenucima iza njih nalazio se Lorenco, koji je prethodno imao veliku borbu sa Rosijem, a iako se činilo da bi do kraja trke moglo da bude uzbuđenja, to se nije desilo. Markes je rutinski priveo trku kraju, ispred Pedrose, Lorenca i Rosija. Iza su sledili vozač Pramak Dukatija Andrea Janone, Aleš Espargaro na ’open’ Jamahi Forvard rejsinga i Andrea Doviciozo na Dukatiju. Prvu desetoricu kompletirali su vozač Gresini Honde Alvaro Bautista i Kal Kračlou na drugom fabričkom Dukatiju.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se posle tronedeljne pauze 10. avgusta u Indijanapolisu.

Komentari / 0

Ostavite komentar