Реакције Холанђана на СП

Сада већ бивши селектор Холандије Луј ван Гал рекао је после победе над Бразилом да је његов тим ипак имао наду након пораза од Аргентине.

Фудбал 13.07.2014 | 12:22
Реакције Холанђана на СП

"Орање" је на пенале остало без финала, али је ипак пронашло мотив да надигра Бразил 3:0 и освоји треће место на Светском првенство.

"За то је потребно видети светлост на крају тунела и ми смо је видели. Тешко је то урадити после пораза у полуфиналу", рекао је Ван Гал.

За разлику од мечева против Костарике и Аргентине, када Холанђани за 240 минута нису успели да постигну ниједан гол, Бразилцима су дали два за мање од 20.

"Бразилци су нам дали доста простора за игру. Очекивали смо то, а Арјен Робен и Ровин ван Перси искористили", рекао је Ван Гал.

Овом победом Ван Гал се опростио од "Орања", а нови изазови га очекују већ у понедељак када ће званично почети свој посао менаџера Манчестер Јунајтеда.

Стрелац трећег гола у победи Холандије за треће место на СП Ђорђино Вајналдум задовољан је што је тим на прави начин окончао шампионат.

"Јако смо се борили на овом такмичењу, желели смо да га завршимо на најбољи могући начин и успели смо", рекао је Вајналдум.

Холандија је у Бразилу доживела само један пораз, и то на пенале од Аргентине у полуфиналу турнира. СП је завршила с гол разликом 15:4.

Репрезентативац Холандије Арјен Робен рекао је да га је Луј ван Гал позвао у Манчестер Јунајтед, али да остаје у Бајерну.

Последњих недеља се спекулисало да би Робен могао да дође на Олд Трафорд где је Ван Гал нови менаџер клуба.

"Имамо посебан однос још док је био у Бајерну. Он је најважнији тренер у мојој каријери. Рекао ми је да увек има места за мене у Јунајтеду. То није опција, остајем у Бајерну", рекао је Робен.

Холандија је завршила као трећа на Светском првенству у Бразилу, победом над домаћином 3:0 у суботу.

"Ово је леп начин да се заврши СП, победом. Помаже да се опере горчина и разочарање који су остали поразом у полуфиналу. Дали смо све од себе, поносан сам. Част је радити са овим играчима. Мислим да смо заслужили финале. Можемо бар да уживмао у бронзи", рекао је Робен.

Он је можда и најзаслужнији за победу у Бразилији јер је већ у трећем минуту изнудио пенал, мада га је Тијаго Силва вукао ван казненог простора.

"То је било за директан црвени картон. То ме много нервира, али то се дешава на СП", рекао је Робен.

Капитен Холандије Робин ван Перси оштро је одговорио на критике Пјеру ван Хојдонку, рекавши да би центарфор у пензији треба да се држи голфа.

Ван Перси је постигао свој 47. гол у дресу 'Орање', када је успешно реализовао пенал за вођство своје селекције против Бразила у борби за треће место на Мундијалу.

"Ван Хојдонк мора да престане. Треба да се држи играња голфа или да се бави нечим продуктивнијим. Сви су поносни на тим, а он ствара панику без икаквих аргумената", рекао је Ван Перси.

Холандија је до краја меча постигла још два гола и потпуно заслужено завршила Светско на трећем месту, а Ван Хојдонк је истог дана изнео низ критика на рачун нападача Манчестер Јунајтеда. Посебно истакавши да се РВП не труди довољно на терену, као и да не показује приврженост тиму.

"Дао сам све од себе и потпуно ми је нејасно зашто Ван Хојдонк пише тако нешто, не знам како је дошао до тог закључка. Није да не могу да прихватим критику, али само у случајевима када је она фер. Она овога пута не долази из најбоље намере. Можда је љут на мене, стварно не знам, то морате да питате њега", закључио је Робин ван Перси.

Некадашњи нападач Селтика и Бенфике постигао је 14 голова на 46 наступа за Холаднију, а ово му није први пут да јавно критикује РВП.

"Мој посао је да критикујем ствари које запажам", рекао је Ван Хојдонк.

Коментари / 0

Оставите коментар