Reakcije Holanđana na SP

Sada već bivši selektor Holandije Luj van Gal rekao je posle pobede nad Brazilom da je njegov tim ipak imao nadu nakon poraza od Argentine.

Fudbal 13.07.2014 | 12:22
Reakcije Holanđana na SP

"Oranje" je na penale ostalo bez finala, ali je ipak pronašlo motiv da nadigra Brazil 3:0 i osvoji treće mesto na Svetskom prvenstvo.

"Za to je potrebno videti svetlost na kraju tunela i mi smo je videli. Teško je to uraditi posle poraza u polufinalu", rekao je Van Gal.

Za razliku od mečeva protiv Kostarike i Argentine, kada Holanđani za 240 minuta nisu uspeli da postignu nijedan gol, Brazilcima su dali dva za manje od 20.

"Brazilci su nam dali dosta prostora za igru. Očekivali smo to, a Arjen Roben i Rovin van Persi iskoristili", rekao je Van Gal.

Ovom pobedom Van Gal se oprostio od "Oranja", a novi izazovi ga očekuju već u ponedeljak kada će zvanično početi svoj posao menadžera Mančester Junajteda.

Strelac trećeg gola u pobedi Holandije za treće mesto na SP Đorđino Vajnaldum zadovoljan je što je tim na pravi način okončao šampionat.

"Jako smo se borili na ovom takmičenju, želeli smo da ga završimo na najbolji mogući način i uspeli smo", rekao je Vajnaldum.

Holandija je u Brazilu doživela samo jedan poraz, i to na penale od Argentine u polufinalu turnira. SP je završila s gol razlikom 15:4.

Reprezentativac Holandije Arjen Roben rekao je da ga je Luj van Gal pozvao u Mančester Junajted, ali da ostaje u Bajernu.

Poslednjih nedelja se spekulisalo da bi Roben mogao da dođe na Old Traford gde je Van Gal novi menadžer kluba.

"Imamo poseban odnos još dok je bio u Bajernu. On je najvažniji trener u mojoj karijeri. Rekao mi je da uvek ima mesta za mene u Junajtedu. To nije opcija, ostajem u Bajernu", rekao je Roben.

Holandija je završila kao treća na Svetskom prvenstvu u Brazilu, pobedom nad domaćinom 3:0 u subotu.

"Ovo je lep način da se završi SP, pobedom. Pomaže da se opere gorčina i razočaranje koji su ostali porazom u polufinalu. Dali smo sve od sebe, ponosan sam. Čast je raditi sa ovim igračima. Mislim da smo zaslužili finale. Možemo bar da uživmao u bronzi", rekao je Roben.

On je možda i najzaslužniji za pobedu u Braziliji jer je već u trećem minutu iznudio penal, mada ga je Tijago Silva vukao van kaznenog prostora.

"To je bilo za direktan crveni karton. To me mnogo nervira, ali to se dešava na SP", rekao je Roben.

Kapiten Holandije Robin van Persi oštro je odgovorio na kritike Pjeru van Hojdonku, rekavši da bi centarfor u penziji treba da se drži golfa.

Van Persi je postigao svoj 47. gol u dresu 'Oranje', kada je uspešno realizovao penal za vođstvo svoje selekcije protiv Brazila u borbi za treće mesto na Mundijalu.

"Van Hojdonk mora da prestane. Treba da se drži igranja golfa ili da se bavi nečim produktivnijim. Svi su ponosni na tim, a on stvara paniku bez ikakvih argumenata", rekao je Van Persi.

Holandija je do kraja meča postigla još dva gola i potpuno zasluženo završila Svetsko na trećem mestu, a Van Hojdonk je istog dana izneo niz kritika na račun napadača Mančester Junajteda. Posebno istakavši da se RVP ne trudi dovoljno na terenu, kao i da ne pokazuje privrženost timu.

"Dao sam sve od sebe i potpuno mi je nejasno zašto Van Hojdonk piše tako nešto, ne znam kako je došao do tog zaključka. Nije da ne mogu da prihvatim kritiku, ali samo u slučajevima kada je ona fer. Ona ovoga puta ne dolazi iz najbolje namere. Možda je ljut na mene, stvarno ne znam, to morate da pitate njega", zaključio je Robin van Persi.

Nekadašnji napadač Seltika i Benfike postigao je 14 golova na 46 nastupa za Holadniju, a ovo mu nije prvi put da javno kritikuje RVP.

"Moj posao je da kritikujem stvari koje zapažam", rekao je Van Hojdonk.

Komentari / 0

Ostavite komentar