Лале разбиле Бразилце за 3. место на СП!

Репрезентација Холандије победила је Бразил 3:0 (2:0) и освојила треће место на Светском првенству 2014. године.

Фудбал 13.07.2014 | 11:29
Лале разбиле Бразилце за 3. место на СП!

Холанђани су у Бразилији дотуки грогираног домаћина головима Робина ван Персија из пенала и Далеја Блинда у првих 20 минута након две грешке судија, те Ђорђинија Вајналдума у надокнади времена.

Ово је корак уназад за "Орање" у односу на Мундијал из 2010 када су играли финале, али ипак велики успех реновираног тима у којем је тек 5-6 играча из Јужне Африке.

Меч у Бразилији решен је за мање од 20 минута. Већ у трећем Холандија је повела. Робен је побегао Тијагу Силви који га повлачи за раме, овај одмах пада на ивици казненог, а судија Ђамел Хаимуди из Алжира свира пенал.

Било је очигледно да је Силва Робена повукао пре казненог простора, па су Холанђани добили поклон на самом старту. То је знао да искористи Робин ван Перси који је постигао четврти гол на Мундијалу, али први од другог кола групне фазе шампионата.

У наставку меча виђена је пресликана игра Бразила из дуела са Немачком. Потпуно деконцентрисани играчи Селесаа нису знали како да покрену игру, а то ривал кажњава 15-минута касније.

После акције по десној страни опет греше судије, Робен у офсајду добија лопти и убацује је на петерац, тамо Давид Луиз лоше реагује и главом лопти избацује смао до пенала, где је и поред петорице Бразилаца у казненом простору остао сам Далеј Блинд који лагано смирује лопту и потом је закуцава у мрежу за 2:0.

Тада се играчи Холандије повлаче и шансу вребају из контре, а Бразил почиње да се мучи у жељи да се врати у игру. Међутим, офанзивни део тима Луиса Сколарија је био очајан, Вилијан, Рамирес и Жо се нису видели, па су најопаснији по гол Холандије били дефанзивци, пре свих Мајкон и Луиз.

То је олакшало посао одбрани Холандије коју је опет сјајно предводио Флар, па голман Силесен до краја меча није имао нимало посла.

Тачку на и је у 91. минуту поставио Вајналдум после сјајне акције саиграча по десној страин и додавања резервисте Јанмата у казнени простор.

У недељу је последњи меч Светског првенства, велико финале између Немачке и Аргентине на Маракани од 21 час по нашем времену.

Коментари / 0

Оставите коментар