Lale razbile Brazilce za 3. mesto na SP!

Reprezentacija Holandije pobedila je Brazil 3:0 (2:0) i osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Fudbal 13.07.2014 | 11:29
Lale razbile Brazilce za 3. mesto na SP!

Holanđani su u Braziliji dotuki grogiranog domaćina golovima Robina van Persija iz penala i Daleja Blinda u prvih 20 minuta nakon dve greške sudija, te Đorđinija Vajnalduma u nadoknadi vremena.

Ovo je korak unazad za "Oranje" u odnosu na Mundijal iz 2010 kada su igrali finale, ali ipak veliki uspeh renoviranog tima u kojem je tek 5-6 igrača iz Južne Afrike.

Meč u Braziliji rešen je za manje od 20 minuta. Već u trećem Holandija je povela. Roben je pobegao Tijagu Silvi koji ga povlači za rame, ovaj odmah pada na ivici kaznenog, a sudija Đamel Haimudi iz Alžira svira penal.

Bilo je očigledno da je Silva Robena povukao pre kaznenog prostora, pa su Holanđani dobili poklon na samom startu. To je znao da iskoristi Robin van Persi koji je postigao četvrti gol na Mundijalu, ali prvi od drugog kola grupne faze šampionata.

U nastavku meča viđena je preslikana igra Brazila iz duela sa Nemačkom. Potpuno dekoncentrisani igrači Selesaa nisu znali kako da pokrenu igru, a to rival kažnjava 15-minuta kasnije.

Posle akcije po desnoj strani opet greše sudije, Roben u ofsajdu dobija lopti i ubacuje je na peterac, tamo David Luiz loše reaguje i glavom lopti izbacuje smao do penala, gde je i pored petorice Brazilaca u kaznenom prostoru ostao sam Dalej Blind koji lagano smiruje loptu i potom je zakucava u mrežu za 2:0.

Tada se igrači Holandije povlače i šansu vrebaju iz kontre, a Brazil počinje da se muči u želji da se vrati u igru. Međutim, ofanzivni deo tima Luisa Skolarija je bio očajan, Vilijan, Ramires i Žo se nisu videli, pa su najopasniji po gol Holandije bili defanzivci, pre svih Majkon i Luiz.

To je olakšalo posao odbrani Holandije koju je opet sjajno predvodio Flar, pa golman Silesen do kraja meča nije imao nimalo posla.

Tačku na i je u 91. minutu postavio Vajnaldum posle sjajne akcije saigrača po desnoj strain i dodavanja rezerviste Janmata u kazneni prostor.

U nedelju je poslednji meč Svetskog prvenstva, veliko finale između Nemačke i Argentine na Marakani od 21 čas po našem vremenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar