Како варалице могу да вам упропасте одмор

Непријатности су незаобилазне на готово сваком путовању, али су нека места већ позната по разрађеним начинима за превару туриста.

Путовања 13.07.2014 | 10:17
Како варалице могу да вам упропасте одмор

Ми вам представљамо нека са најгором репутацијом.

Наручивање пице у Диснеy Wорлду - Гости хотела Диснеy Wорлда у хотелским собама обично добијају летке за наруџбу пице. Међутим, приликом наручивања телефоном одмах од њих траже и број картице за наплату, а пицу никада и не виде, јер је реч о преварантима који скидају сав новац с рачуна. Полиција тврди да нема начина да спречи преваранте да остављају летке.

Превоз у Вијетнаму - Систем јавног превоза у Вијетнаму има такозване отворене карте које вас без проблема воде од Хо Ши Мина до Ханоја. Најпоузданија и најпознатија агенција за куповину тих карата зове се Синх Тоурист. Међутим, неколико преварантских фирми је преузело то популарно име и имају много више цене. Неретко се дешава да путнике пошаљу на сасвим погрешну дестинацију. Ако вас пут нанесе у Вијетнам, обавезно се информишите на званичној страни фирме тхесинхтоурист.вн.

Продаја ствари на улици у Њујорку - На славном Тајм Скверу можете да доживите непријатност ако одлучите да купите ЦД. Наиме, тамошњи репери су се досетили како да зараде од директне продаје, па пролазницима нуде бесплатно свој ЦД да га послушају. Међутим, након што га узмете, окружују вас "пријатељи" продавца и траже да платите 10 долара јер сте наводно узели ЦД. Једино што можете да учините је да спустите ЦД на тло и одете. 

Лас Вегас - У Лас Вегасу можете изгубити много новца коцкањем, али и пртљаг вам је у великој опасности. У граду забаве и греха локалцима је познато колико су таксисти спретни у преварама с пртљагом док вас возе од аеродрома до хотела. Док му плаћате и излазите из аутомобила, он ће вам рећи да ћете добити пртљаг, али уместо тога ће само продужити даље. Чак и шеф полиције у Лас Вегасу Џери Мекдоналд каже да су такве пљачке врло честе и да увек треба бити на опрезу.

Траже новац усред ноћи - Широм Америке гости разних хотела били су изненађени позивом усред ноћи с рецепције због проблема с картицом. Онако успавани, можда нису ни били свесни тога да је особа с друге стране тражила од њих да опет прочитају број с картице, што су многи и учинили. Остатак приче, нажалост, свима је јасан - лопови су им скинули све с рачуна.

Пирамиде у Египту - Пирамиде у Каиру и камиле идеалне су за фотографисање, али су у томе и разни профитери видели своју шансу. Неки од водича камила тражиће вам једну цену за то да седите на његовој љубимици и сликате се, а када сиђете, захтеваће додатни новац. 

Мајмунчићи на Балију - Симпатични мајмунчићи који ће вас одушевити својом припитомљеношћу могу вас скупо коштати. Воле да узму мало хране од вас и забављају вас, али ће вам у међувремену лако украсти и новчаник или неку другу вредну ствар. У случају ове незгоде најбоље је да се обратите особљу хотела које има начине решавања таквих проблема, а заузврат је довољно оставити мању напојницу.

Рим и трикови с бебом - У Риму су се лопови досетили филмског трика с бебом и колицима. Тим лопова одабере своју жртву док једна жена глуми да је посрнула с колицима и бебом. Друга особа вам за краде новчаник, док ви спасавате мајку у невољи.

Тржница у Боливији - Највећа тржница у Боливији, Ла Канча, идеално је место за пљачкање несигурних туриста. Гужва је велика, па не стигнете ни да реагујете када вас неколико мушкараца окружи и отме вам новчаник.

Колумбија - Острво Бару је прелепо, нарочито због белог песка на плажама, али и ту вреба опасност за оне који мисле да ће се несметано сунчати и опуштати. Неки су се досетили да прилазе људима и шапну им да имају поруку за њих која ће им променити живот. Након једне реченице с позитивном поруком шаптач ће тражити надокнаду за "услугу" и спреман је да вас због тога гњави целог дана.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Путник

18.07.2014 09:58

Будимпеста- лажни ревизори у трамвајима. Тражиће вам карте на преглед ако случајно немате или имате могу рећи да карта није добра. Тразиће(обицно их је тројица) да изадјете вани и наплатити вам казну. Тражите полицију-. Пасош не давати никако(траже га исто)!!! п.с.обично су људи изгледа који не подсјећа на мадјаре(арапски профил).

ОДГОВОРИТЕ