Викторија Нуланд у Србији о дијалогу

Помоћница америчког државног секретара за Европу и Евроазију Викторија Њуланд допутоваће данас у посету Србији, а главна тема њених разговора са српским званичнима биће дијалог Београда и Приштине и процес имплементације Бриселског споразума, саопштио је Стејт департмент.

Србија 13.07.2014 | 10:07
Викторија Нуланд у Србији о дијалогу

Нуландова ће у Београду разговарати с председником Србије Томиславом Николићем, најавила је Служба председника за сарадњу с медијима.

Она ће се састати и с првим потпредседником Владе и шефом дипломатије Ивицом Дачићем, саопштило је Министарство спољних послова.

Нуландова ће у недељу посетити Приштину и Београд, где ће с високим владиним званичницима и политичким лидерима размотрити читав низ тема, а посебно дијалог и процес имплементације Бриселског споразума о нормализацији односа, наведено је у саопштењу Стејт департмента.

Америчка функционерка посетиће и Хрватску, Црну Гору, Албанију, Македонију, Велику Британију и Белгију.

Она је у Дубровнику учествовала на деветом годишњем "Кроација форуму".

После Београда, Нуландова ће у понедељак отпутовати у Скопље, где ће разговарати о евроатлантским интеграцијама и другим питањима.

Потом ће отпутовати у Лондон, где ће тема њених разговора бити глобална питања, припреме за самит НАТО и ситуација у Украјини.

Нуландова ће 17. јула у Бриселу имати састанке с високим званичницима ЕУ, у оквиру редовних консултација са ЕУ о читавом низу глобалних питања.

Амерички амбасадор у Београду Мајкл Кирби оценио је, коментаришући недавне посете премијера Александра Вучића Берлину, Паризу и Москви, да је за Србију "добро да премијер каже људима као што је Нуландова шта му је на уму, као што је рекао и председнику и премијеру Русије, као и када је био у Немачкој и Француској".

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боки

13.07.2014 08:13

Како никог код Миле нема у посјети

ОДГОВОРИТЕ