Viktorija Nuland u Srbiji o dijalogu

Pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktorija Njuland doputovaće danas u posetu Srbiji, a glavna tema njenih razgovora sa srpskim zvaničnima biće dijalog Beograda i Prištine i proces implementacije Briselskog sporazuma, saopštio je Stejt department.

Srbija 13.07.2014 | 10:07
Viktorija Nuland u Srbiji o dijalogu

Nulandova će u Beogradu razgovarati s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, najavila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

Ona će se sastati i s prvim potpredsednikom Vlade i šefom diplomatije Ivicom Dačićem, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Nulandova će u nedelju posetiti Prištinu i Beograd, gde će s visokim vladinim zvaničnicima i političkim liderima razmotriti čitav niz tema, a posebno dijalog i proces implementacije Briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa, navedeno je u saopštenju Stejt departmenta.

Američka funkcionerka posetiće i Hrvatsku, Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju, Veliku Britaniju i Belgiju.

Ona je u Dubrovniku učestvovala na devetom godišnjem "Kroacija forumu".

Posle Beograda, Nulandova će u ponedeljak otputovati u Skoplje, gde će razgovarati o evroatlantskim integracijama i drugim pitanjima.

Potom će otputovati u London, gde će tema njenih razgovora biti globalna pitanja, pripreme za samit NATO i situacija u Ukrajini.

Nulandova će 17. jula u Briselu imati sastanke s visokim zvaničnicima EU, u okviru redovnih konsultacija sa EU o čitavom nizu globalnih pitanja.

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi ocenio je, komentarišući nedavne posete premijera Aleksandra Vučića Berlinu, Parizu i Moskvi, da je za Srbiju "dobro da premijer kaže ljudima kao što je Nulandova šta mu je na umu, kao što je rekao i predsedniku i premijeru Rusije, kao i kada je bio u Nemačkoj i Francuskoj".

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Boki

13.07.2014 08:13

Kako nikog kod Mile nema u posjeti

ODGOVORITE