Доњецк: Оборен и војни хеликоптер

Милиција самопроглашене Доњецке Народне Републике оборила је хеликоптер Ми-24 ваздухопловних снага украјинске војске.

Свијет 12.07.2014 | 22:34
Доњецк: Оборен и војни хеликоптер

У предграђу града Снежни, у региону Доњецка, милиција је успела да обори хеликоптер, јавила је новинска агенција самопроглашене Народне Републике Доњецка и Луганска, "Новоросија", пренела је агенција Итар Тасс.

Раније данас "Новоросија" је саопштила да су припадници милиције оборили авион, како се претпоставља Сухој-25, током јутрошњих окршаја у подручју града Горловка, у региону Доњецка.

Троје цивила је изгубило живот и 11 је рањено у Луганску, док је у граду Голмовски у Доњецком региону погинуло пет припадника милиције, а двојица су тешко рањена у данашњем гранатирању.

Војска Украјине гранатирала је и град Иловајск, у Доњецкој области, а тешка артиљерија употребљена је и у подручјима поред села Многопоље, пренела је агенција Итар Тасс.

Једноспратница у склопу онколошке клинике у Луганску се запалила као последица гранатирања, саопштило је градско веће, које је навело и да је у неким четвртима Луганска дошло до привременог нестанка електричне енергије.

Неколико стамбених зграда је оштећено у четврти Каменобродски у Луганску, које су се нашле на удару артиљерије украјинске војске, рекао је представник милиције агенцији Итар Тасс.

Милиција је успела да погоди неколико положаја украјинске војске недалеко од радара у предграђу Луганска и том приликом је уништено неколико оклопних возила украјинске војске.

Руска агенција навела је да је од средине априла у војној операцији Кијева на истоку Украјине више штотина људи погинуло, а да је десетине хиљада било приморано да побегне из земље.

Према подацима украјинског министарства здравља, 478 цивила је убијено, а 1.392 је рањено у војној операцији украјинске војске.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Будале...

13.07.2014 00:05

Било би лијепо да неко од постенијих политицара из БиХ оде тамо и објасни овом народу како це тек послије рата да нахебу и да све сто унисте за дан це обнављати наредних 30-50 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Први трактор СФРЈ.

13.07.2014 09:02

Јос нема бајиног коментара

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

13.07.2014 13:28

На жалост неке се ствари изгледа морају ријешити силом. Знамо ко је убијао 100 цивила за једног погинулог војника! Пуна подршка од мене.

ОДГОВОРИТЕ