Путин не планира сусрет с Порошенком?

Председник Русије Владимир Путин не планира одвојени састанак са украјинским колегом Петром Порошенком на маргинама финала Светског купа у Бразилу, али то није искључено, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Свијет 12.07.2014 | 22:19
Путин не планира сусрет с Порошенком?

"Ми не припремамо никакве одвојене састанке. Колико знамо, он (Порошенко) такође иде у Рио де Жанеиро да гледа финале Светског купа. Они ће бити у посебној просторији за високорангиране госте на стадиону и сусрет није искључен", рекао је Песков, пренела је агенција Итар Тасс.

Према његовим речима, Путин ће имати радни састанак са немачком канцеларком Ангелом Меркел у Рио де Жанеиру, пренео је Итар-тасс.

Одвојени састанци са другим лидерима нису планирани, додао је Песков.

"Он (Путин) контактираће са онима који буду тамо (на финалу Светског првенства)", истакао је Песков у Буенос Ајресу, где се Путин састао са аргентинском председницом Кристином Фернандес.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да је Путин увек спреман на разговор са страним колегама, укључујући и председника Украјине, а да притом садржајност разговора не зависи од формата сусрета.

На питање да ли се припрема сусрет председника Русије и Украјине, Лавров је рекао новинарима да "вредност (разговора) не зависи од тога да ли је тај сусрет "на ногама" или на другом месту".

"Он зависи од садржаја. Зависи пре свега од саговорника нашег председника јер је он увек спреман на разговор", рекао је Лавров, а преноси агенција РИА Новости.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар