Putin ne planira susret s Porošenkom?

Predsednik Rusije Vladimir Putin ne planira odvojeni sastanak sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom na marginama finala Svetskog kupa u Brazilu, ali to nije isključeno, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Svijet 12.07.2014 | 22:19
Putin ne planira susret s Porošenkom?

"Mi ne pripremamo nikakve odvojene sastanke. Koliko znamo, on (Porošenko) takođe ide u Rio de Žaneiro da gleda finale Svetskog kupa. Oni će biti u posebnoj prostoriji za visokorangirane goste na stadionu i susret nije isključen", rekao je Peskov, prenela je agencija Itar Tass.

Prema njegovim rečima, Putin će imati radni sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Rio de Žaneiru, preneo je Itar-tass.

Odvojeni sastanci sa drugim liderima nisu planirani, dodao je Peskov.

"On (Putin) kontaktiraće sa onima koji budu tamo (na finalu Svetskog prvenstva)", istakao je Peskov u Buenos Ajresu, gde se Putin sastao sa argentinskom predsednicom Kristinom Fernandes.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da je Putin uvek spreman na razgovor sa stranim kolegama, uključujući i predsednika Ukrajine, a da pritom sadržajnost razgovora ne zavisi od formata susreta.

Na pitanje da li se priprema susret predsednika Rusije i Ukrajine, Lavrov je rekao novinarima da "vrednost (razgovora) ne zavisi od toga da li je taj susret "na nogama" ili na drugom mestu".

"On zavisi od sadržaja. Zavisi pre svega od sagovornika našeg predsednika jer je on uvek spreman na razgovor", rekao je Lavrov, a prenosi agencija RIA Novosti.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar