Евра у Јувентусу

Стара дама је завршила све око трансфера искусног француског дефанзивца који је на крају замолио челнике Јунајтеда да га пусте у Италију.

Фудбал 12.07.2014 | 21:16
Евра у Јувентусу

Јувентус је добио још једно појачање! После Алвара Морате и Икера Итурбеа, нови члан италијанског шампиона од наредне сезоне биће искусни фанцуски леви бек Патрис Евра.

Иако је недавно продужио уговор са Црвеним ђаволима на још једну сезону до лета 2015. године, Француз је после позива Јувентуса затражио од Манчестер Јунајтеда да га прода и клуб му је услишио молбу. После осам година, Евра напушта Театар снова и у наредне све сезоне ће носити дрес торинских црно-белих.

Манчестер Јунајтеду ће на име обештећења припасти милион и по евра плус евентуални бонуси, док ће Француз према слову уговора зарадити шест милиона евра за две године играња у Јувентусу. Тако је Јувентус коначно добио левог бека, пошто је тренер Антонио Конте две године инсистирао на довођењу играча на тој позицији после неуспешних покушаја да купи Александра Коларова.

Француз рођен у Сенегалу ће поново заиграти у Италији, пошто је на почетку каријере имао неуспешне епизоде у нижеразредним клубовима Марсала и Монца пре него што је експлодирао у Монаку из којег је прешао у Манчестер Јунајтед.

Ово је и дефинитиван крај чувене Јунајтедове одбране коју су годинама чинили Немања Видић, Рио Фердинанд и Патрис Евра. На његово место, клуб са Олд Трафорда је већ довео талентованог Лука Шоа из Саутемптона.

Коментари / 0

Оставите коментар