Evra u Juventusu

Stara dama je završila sve oko transfera iskusnog francuskog defanzivca koji je na kraju zamolio čelnike Junajteda da ga puste u Italiju.

Fudbal 12.07.2014 | 21:16
Evra u Juventusu

Juventus je dobio još jedno pojačanje! Posle Alvara Morate i Ikera Iturbea, novi član italijanskog šampiona od naredne sezone biće iskusni fancuski levi bek Patris Evra.

Iako je nedavno produžio ugovor sa Crvenim đavolima na još jednu sezonu do leta 2015. godine, Francuz je posle poziva Juventusa zatražio od Mančester Junajteda da ga proda i klub mu je uslišio molbu. Posle osam godina, Evra napušta Teatar snova i u naredne sve sezone će nositi dres torinskih crno-belih.

Mančester Junajtedu će na ime obeštećenja pripasti milion i po evra plus eventualni bonusi, dok će Francuz prema slovu ugovora zaraditi šest miliona evra za dve godine igranja u Juventusu. Tako je Juventus konačno dobio levog beka, pošto je trener Antonio Konte dve godine insistirao na dovođenju igrača na toj poziciji posle neuspešnih pokušaja da kupi Aleksandra Kolarova.

Francuz rođen u Senegalu će ponovo zaigrati u Italiji, pošto je na početku karijere imao neuspešne epizode u nižerazrednim klubovima Marsala i Monca pre nego što je eksplodirao u Monaku iz kojeg je prešao u Mančester Junajted.

Ovo je i definitivan kraj čuvene Junajtedove odbrane koju su godinama činili Nemanja Vidić, Rio Ferdinand i Patris Evra. Na njegovo mesto, klub sa Old Traforda je već doveo talentovanog Luka Šoa iz Sautemptona.

Komentari / 0

Ostavite komentar