Савез за промјене још нема кандидата за Предсједништво

Савез за промјене има још нешто мање од 48 часова да донесе одлуку ко ће бити кандитад за српског члана Предсједништва БиХ.

Република Српска 12.07.2014 | 19:30
Савез за промјене још нема кандидата за Предсједништво

Одлука се очекивала данас јер је најављен састанак лидера странака чланица Савеза за промјене,након обиљежавања крсне славе СДС-а.Слава је обиљежена али се на прослави није појавио лидер СНС-а Републике Српске Јован Хаџи Митровић који се одлучно противи кандидатури лидера ПДП-а Младена Иванића за функцију српског члана Предсједништва БиХ.

,,СДС се повукао из кандидатуре за српског члана Предсједништва покушавајући да обезбједи јединство Савеза за промјене'',каже предсједник СДС-а Младен Босић и додаје да је његова странка тиме показала да јој приоритет нису позиције и фотеље већ промјене.

,,Има несугласица око тога на релацији СНС-ПДП али сам убијеђен да ће заједнички интерес превагнуту а то је промјена власти и система у и Републици Српској и у БиХ. Савез за промјене ће наћи начин да дође до заједничког кандидата. У сваком случају СДС неће ништа учинити што би олакшало или обезбиједило СНСД-у и Жељки Цвијановић да побиједи на изборима за члана Предсједништва'',истиче Босић.

На питање да ли лидер ПДП-а Младен Иванић уцјењује Савез за промјене инсистирајући да он буде заједнички кандитад за српског члана Предсједништва Босић одговара да нема уцјена већ различитих мишљења.

,,То је донекле и нормало јер у Савезу има 7 странака,а да сви мисле исто били би једна странка'',каже Босић.

С друге стране Младен Иванић којег многи оптужују за уцјене и разбијање јединства опозиције у Српској бар наизглед сигуран је у себе и своју позицију у Савезу.

,,Приједлог ПДП-а је да ја будем кандидат Савеза за члана Предсједништва и ја сматрам да ће се то и десити.Све остало ће мо коментарисати након понедељка.Како се ко понашао,шта је ко радио и са којим циљем.Важно је да су кључне партије у Савезу јединствене'',каже Иванић.

Коментарушући несугласице са СНС-ом и не појављивање лидера те странке на обиљежавању крсне славе СДС-а Иванић каже да не жели да се бави минорним странкама, додајући да већ дуже вријеме нема контакт са лидером СНС-а.

Лидер НДП-а Драган Чавић не коментарише наводне несугласице појединих чланица Савеза и тврди да ће Савез имати заједничког кандидата за српског члана Предсједништва.

У понедељак 14.јула истиче рок за достављење имена кандидата за чланове Предсједништва БиХ.Тада ће се знати да ли ће Савез за промјене изабрати заједничког кандидата,да ли ће то бити Младен Иванић или неко други и да ли ће у том случају Иванић разбити јединство српске опозиције и бити кандитат ПДП-а за српског члана Предсједништва БиХ?

БН ТВ

 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Србин

12.07.2014 18:07

Чава и нико више

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

12.07.2014 18:19

Једноставно,кандидовати Саровица и ријешен проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

12.07.2014 18:23

Ја сам муслиман и волео бих видјети нацелника Бјељине за преседника досад се видело које та особа и каква је..

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

12.07.2014 18:36

Хјустон имамо проблем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТРАБАЈТЕР

12.07.2014 18:48

УНА ГОВОРИ ХЈУСТОН:"РАЗИДЈИТЕ СЕ" ДЈЕЛОВАЋЕМО, ПОНАВЉАМ ДЈЛОВАЦЕМО СА ФРЕЈЗЕРОМ И ТО ОДМАХ, ИВАНИЦ ЈЕ ЗАРАЖЕН, ПОНАВЉАМ ИВАНИЦ ЈЕ ЗАРАЖЕН. СТОП. ПОСЛИЈЕ УСПЈЕШНОГ ДЈЕЛОВАЊА НАСТАВЉАМО СА ПРОГРАМОМ ЗА ПРОМЈЕНЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политолог

12.07.2014 19:01

Људи, као политолог могу вам рећи да савези или коалицијае нису једно те исто! Савези се склапају за остварење постављених циљева и траји и након тога, док коалиције пуцају по остварењу циљева.Упамтите, нема вјечних љубави и вјечне мржње, само је интерес вјечан!Политика је умјеће могућег, ствар уступака и компромиса. Савез за промјене ће успјети у рушењу режима Милореда Додика уколико превазиђу властите сујете и осјећаје веће вриједности. Зато, свог рођака, пријатеља и комшију убједите да изађу на изборе, јер само се тако овај отуђени режим може послати на сметљиште историје, а његови актери извести пред суд! Позз свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране

12.07.2014 19:29

"Важно је да су кључне партије у Савезу јединствене'',каже Иванић." Који је лицемјер и сплеткарош овај Иванић. СНС и СДС су једине потписнице Савеза за промјене, а самим тим су и кључне странке. Зашто Иванић није хтио да потпише Савез за промјене? Сада је нереално очекивати да га неко други пријави на своју листу. ПДП-а нема нигдје, људи моји. Они су се распали на сву срећу и не треба им допустити да уцијењују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комедија

12.07.2014 19:53

Гледај Попласеног, Хаџија и Михајлицу.Праве промјене.Хахахахахах Па ово је боље од комедије

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

12.07.2014 22:55

Гастарбајтер, говори Москва.НЕБИТАН СИ.Понављај док не схватиш.

ОДГОВОРИТЕ