Savez za promjene još nema kandidata za Predsjedništvo

Savez za promjene ima još nešto manje od 48 časova da donese odluku ko će biti kanditad za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Republika Srpska 12.07.2014 | 19:30
Savez za promjene još nema kandidata za Predsjedništvo

Odluka se očekivala danas jer je najavljen sastanak lidera stranaka članica Saveza za promjene,nakon obilježavanja krsne slave SDS-a.Slava je obilježena ali se na proslavi nije pojavio lider SNS-a Republike Srpske Jovan Hadži Mitrović koji se odlučno protivi kandidaturi lidera PDP-a Mladena Ivanića za funkciju srpskog člana Predsjedništva BiH.

,,SDS se povukao iz kandidature za srpskog člana Predsjedništva pokušavajući da obezbjedi jedinstvo Saveza za promjene'',kaže predsjednik SDS-a Mladen Bosić i dodaje da je njegova stranka time pokazala da joj prioritet nisu pozicije i fotelje već promjene.

,,Ima nesuglasica oko toga na relaciji SNS-PDP ali sam ubijeđen da će zajednički interes prevagnutu a to je promjena vlasti i sistema u i Republici Srpskoj i u BiH. Savez za promjene će naći način da dođe do zajedničkog kandidata. U svakom slučaju SDS neće ništa učiniti što bi olakšalo ili obezbijedilo SNSD-u i Željki Cvijanović da pobijedi na izborima za člana Predsjedništva'',ističe Bosić.

Na pitanje da li lider PDP-a Mladen Ivanić ucjenjuje Savez za promjene insistirajući da on bude zajednički kanditad za srpskog člana Predsjedništva Bosić odgovara da nema ucjena već različitih mišljenja.

,,To je donekle i normalo jer u Savezu ima 7 stranaka,a da svi misle isto bili bi jedna stranka'',kaže Bosić.

S druge strane Mladen Ivanić kojeg mnogi optužuju za ucjene i razbijanje jedinstva opozicije u Srpskoj bar naizgled siguran je u sebe i svoju poziciju u Savezu.

,,Prijedlog PDP-a je da ja budem kandidat Saveza za člana Predsjedništva i ja smatram da će se to i desiti.Sve ostalo će mo komentarisati nakon ponedeljka.Kako se ko ponašao,šta je ko radio i sa kojim ciljem.Važno je da su ključne partije u Savezu jedinstvene'',kaže Ivanić.

Komentarušući nesuglasice sa SNS-om i ne pojavljivanje lidera te stranke na obilježavanju krsne slave SDS-a Ivanić kaže da ne želi da se bavi minornim strankama, dodajući da već duže vrijeme nema kontakt sa liderom SNS-a.

Lider NDP-a Dragan Čavić ne komentariše navodne nesuglasice pojedinih članica Saveza i tvrdi da će Savez imati zajedničkog kandidata za srpskog člana Predsjedništva.

U ponedeljak 14.jula ističe rok za dostavljenje imena kandidata za članove Predsjedništva BiH.Tada će se znati da li će Savez za promjene izabrati zajedničkog kandidata,da li će to biti Mladen Ivanić ili neko drugi i da li će u tom slučaju Ivanić razbiti jedinstvo srpske opozicije i biti kanditat PDP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH?

BN TV

 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Србин

12.07.2014 18:07

Чава и нико више

ODGOVORITE
Name

Aco

12.07.2014 18:19

Jednostavno,kandidovati Sarovica i riješen problem.

ODGOVORITE
Name

axxe

12.07.2014 18:23

Ja sam musliman i voleo bih vidjeti nacelnika Bjeljine za presednika dosad se videlo koje ta osoba i kakva je..

ODGOVORITE
Name

una

12.07.2014 18:36

Hjuston imamo problem...

ODGOVORITE
Name

GASTRABAJTER

12.07.2014 18:48

UNA GOVORI HJUSTON:"RAZIDJITE SE" DJELOVAĆEMO, PONAVLJAM DJLOVACEMO SA FREJZEROM I TO ODMAH, IVANIC JE ZARAŽEN, PONAVLJAM IVANIC JE ZARAŽEN. STOP. POSLIJE USPJEŠNOG DJELOVANJA NASTAVLJAMO SA PROGRAMOM ZA PROMJENE...

ODGOVORITE
Name

Politolog

12.07.2014 19:01

Ljudi, kao politolog mogu vam reći da savezi ili koalicijae nisu jedno te isto! Savezi se sklapaju za ostvarenje postavljenih ciljeva i traji i nakon toga, dok koalicije pucaju po ostvarenju ciljeva.Upamtite, nema vječnih ljubavi i vječne mržnje, samo je interes vječan!Politika je umjeće mogućeg, stvar ustupaka i kompromisa. Savez za promjene će uspjeti u rušenju režima Miloreda Dodika ukoliko prevaziđu vlastite sujete i osjećaje veće vrijednosti. Zato, svog rođaka, prijatelja i komšiju ubjedite da izađu na izbore, jer samo se tako ovaj otuđeni režim može poslati na smetljište istorije, a njegovi akteri izvesti pred sud! Pozz svima.

ODGOVORITE
Name

Brane

12.07.2014 19:29

"Važno je da su ključne partije u Savezu jedinstvene'',kaže Ivanić." Koji je licemjer i spletkaroš ovaj Ivanić. SNS i SDS su jedine potpisnice Saveza za promjene, a samim tim su i ključne stranke. Zašto Ivanić nije htio da potpiše Savez za promjene? Sada je nerealno očekivati da ga neko drugi prijavi na svoju listu. PDP-a nema nigdje, ljudi moji. Oni su se raspali na svu sreću i ne treba im dopustiti da ucijenjuju.

ODGOVORITE
Name

komedija

12.07.2014 19:53

Gledaj Poplasenog, Hadžija i Mihajlicu.Prave promjene.Hahahahahah Pa ovo je bolje od komedije

ODGOVORITE
Name

una

12.07.2014 22:55

Gastarbajter, govori Moskva.NEBITAN SI.Ponavljaj dok ne shvatiš.

ODGOVORITE