Донаторска конференција 16. јула у Бриселу

Донаторска конференција под мотом "Изградимо поново заједно", чији је циљ мобилисање даље подршке за Србију и БиХ након недавних поплава које су погодиле ове двије земље, биће одржана 16. јула у Бриселу, саопштено је из Европске комисије, која је домаћин конференције.

Свијет 11.07.2014 | 20:26
Донаторска конференција 16. јула у Бриселу

Циљ конференције, коју организују Француска и Словенија, јесте прикупљање средстава донатора за обнову Србије и БиХ.

Конференција ће допринијети и унапређењу сарадње на пољу одбране од поплава и природних катастрофа у региону, као и оперативне координације, наводи се у саопштењу европског комесара за проширење Штефана Филеа.

Агендом је предвиђено да ће конференцију отворити Филе, премијер Словеније Аленка Братушек и министар спољних послова Француске Лоран Фабијус, а учесницима ће се потом обратити предсједник Србије Томислав Николић и предсједавајаћи Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.

На конференцији ће бити приказана и три филма о катастрофалним поплавама у БиХ и Србији, као и о реакцији међународне заједнице на то, а завршну имаће одржаће европски комесар за хуманитарну помоћ Кристалина Георгиева.

На конференцију су позване земље донатори, међународне финансијске институције и релевантне организације цивилног друштва.

Европска комисија, Француска и Словенија назначиле су као приоритет економску обнову Србије и БиХ.

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар