Donatorska konferencija 16. jula u Briselu

Donatorska konferencija pod motom "Izgradimo ponovo zajedno", čiji je cilj mobilisanje dalje podrške za Srbiju i BiH nakon nedavnih poplava koje su pogodile ove dvije zemlje, biće održana 16. jula u Briselu, saopšteno je iz Evropske komisije, koja je domaćin konferencije.

Svijet 11.07.2014 | 20:26
Donatorska konferencija 16. jula u Briselu

Cilj konferencije, koju organizuju Francuska i Slovenija, jeste prikupljanje sredstava donatora za obnovu Srbije i BiH.

Konferencija će doprinijeti i unapređenju saradnje na polju odbrane od poplava i prirodnih katastrofa u regionu, kao i operativne koordinacije, navodi se u saopštenju evropskog komesara za proširenje Štefana Filea.

Agendom je predviđeno da će konferenciju otvoriti File, premijer Slovenije Alenka Bratušek i ministar spoljnih poslova Francuske Loran Fabijus, a učesnicima će se potom obratiti predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjedavajaći Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Na konferenciji će biti prikazana i tri filma o katastrofalnim poplavama u BiH i Srbiji, kao i o reakciji međunarodne zajednice na to, a završnu imaće održaće evropski komesar za humanitarnu pomoć Kristalina Georgieva.

Na konferenciju su pozvane zemlje donatori, međunarodne finansijske institucije i relevantne organizacije civilnog društva.

Evropska komisija, Francuska i Slovenija naznačile su kao prioritet ekonomsku obnovu Srbije i BiH.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 0

Ostavite komentar