Богдан потписао за Фенербахче!

Како је и било најављивано последњих недеља, Богдан Богдановић је и званично постао нови играч Фенербахче Улкера.

Кошарка 11.07.2014 | 17:50
Богдан потписао за Фенербахче!

Доскорашњи кошаркаш Партизана је са турским клубом потписао уговор на четири године, али има могућност да после друге и треће оде у НБА лигу.

Њега су на овогодишњем НБА драфту изабрали као 27. пика Финикс Санси, али су му препоручили да остане још коју годину у Европи како би се у потпуности развио као играч.

Иако на званичном сајту Фенербахчеа није назначено, српски репрезентативац је потписао четворогодишњи уговор у вредности од готово пет милиона евра, од којих ће 1,3 бити уплаћено Партизану, као обештећење.

Богдановић је имао важећи уговор са српским шампионом, али је одлучено да он напусти клуб, због тешке финансијске ситуације и чињенице да би његов развој могао бити доведен у питање, с обзиром да ће се Партизан наредне сезоне такмичити у Еврокупу, а не у Евролиги.

Најбољи млади кошаркаш Евролиге за прошлу сезону ће у првој години зарадити 700.000 евра, а та цифра ће расти до коначног милиона, у четвртој години уговора. Ипак, он има могућност да после друге и треће сезоне напусти клуб и пресели се у НБА лигу.

Одлуком да оде у Фенербахче Богдановић ће наставити са традицијом сарадње са врхунским тренерима, поред Душка Вујошевића, који је по повратку из ЦСКА инсистирао да Богдановић добије већу шансу, те Душана Ивковића, који му је прошле године пружио прилику да игра за репрезентацију Србије на Евробаскету, сада ће радити са Жељком Обрадовићем, најтрофејнијим тренером у Евролиги.

Коментари / 0

Оставите коментар