Bogdan potpisao za Fenerbahče!

Kako je i bilo najavljivano poslednjih nedelja, Bogdan Bogdanović je i zvanično postao novi igrač Fenerbahče Ulkera.

Košarka 11.07.2014 | 17:50
Bogdan potpisao za Fenerbahče!

Doskorašnji košarkaš Partizana je sa turskim klubom potpisao ugovor na četiri godine, ali ima mogućnost da posle druge i treće ode u NBA ligu.

Njega su na ovogodišnjem NBA draftu izabrali kao 27. pika Finiks Sansi, ali su mu preporučili da ostane još koju godinu u Evropi kako bi se u potpunosti razvio kao igrač.

Iako na zvaničnom sajtu Fenerbahčea nije naznačeno, srpski reprezentativac je potpisao četvorogodišnji ugovor u vrednosti od gotovo pet miliona evra, od kojih će 1,3 biti uplaćeno Partizanu, kao obeštećenje.

Bogdanović je imao važeći ugovor sa srpskim šampionom, ali je odlučeno da on napusti klub, zbog teške finansijske situacije i činjenice da bi njegov razvoj mogao biti doveden u pitanje, s obzirom da će se Partizan naredne sezone takmičiti u Evrokupu, a ne u Evroligi.

Najbolji mladi košarkaš Evrolige za prošlu sezonu će u prvoj godini zaraditi 700.000 evra, a ta cifra će rasti do konačnog miliona, u četvrtoj godini ugovora. Ipak, on ima mogućnost da posle druge i treće sezone napusti klub i preseli se u NBA ligu.

Odlukom da ode u Fenerbahče Bogdanović će nastaviti sa tradicijom saradnje sa vrhunskim trenerima, pored Duška Vujoševića, koji je po povratku iz CSKA insistirao da Bogdanović dobije veću šansu, te Dušana Ivkovića, koji mu je prošle godine pružio priliku da igra za reprezentaciju Srbije na Evrobasketu, sada će raditi sa Željkom Obradovićem, najtrofejnijim trenerom u Evroligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar