Објављен распоред АБА лиге

Тек трећи пут од кад игра Јадранску лигу, црвено-бели ће почети сезону у "Пиониру". Тек други пут, црно-бели крећу ван своје хале.

Кошарка 11.07.2014 | 13:07
Објављен распоред АБА лиге

АБА лига објавила је у петак на свом званичном сајту календар за такмичарску 2014/15. годину.

Приметна разлика у односу на претходне је да ће београдски "вечити ривали" почети сезону у другачијим околностима.

Тек трећи пут од кад игра АБА лигу, Црвена звезда ће "отворити" такмичарску јесен пред својим навијачима. У првом колу, које ће бити играно од 3. до 5. октобра, угостиће Левски у "Пиониру".

Тим Дејана Радоњића потом ће гостовати Цибони, па код куће играти против Олимпије и Мега Визуре, уочи пута у Задар, па дуела против Будућности у "Пиониру"...

Истовремено, Партизан ће тек други пут од свог првог учешћа у регионалној лиги почети ван своје дворане. Две године након гостовања у Загребу у првом колу, црно-бели ће стартовати ван Београда. Тачније, од прве четири утакмице - три ће одиграти у гостима.

Црно-бели ће у првом колу играти против Солнока у Мађарској, затим ће угостити Крку, а онда путовати на утакмице против Цедевите и Олимпије. Тим Душка Вујошевића потом ће играти против Радничког у "Пиониру", пре пута у Лакташе, на гостовање Игокеи...

Такође је новина и то да ће први "вечити дерби" у сезони бити одигран пред навијачима Црвене звезде Телеком, у 10. колу (28. новембар - 1. децембар). Други је заказан за 23. коло (27. фебруар - 2. март).

Предстојећа АБА сезона друга је у којој ће шампион бити одлучен плеј-офом.

Коментари / 0

Оставите коментар