Objavljen raspored ABA lige

Tek treći put od kad igra Jadransku ligu, crveno-beli će početi sezonu u "Pioniru". Tek drugi put, crno-beli kreću van svoje hale.

Košarka 11.07.2014 | 13:07
Objavljen raspored ABA lige

ABA liga objavila je u petak na svom zvaničnom sajtu kalendar za takmičarsku 2014/15. godinu.

Primetna razlika u odnosu na prethodne je da će beogradski "večiti rivali" početi sezonu u drugačijim okolnostima.

Tek treći put od kad igra ABA ligu, Crvena zvezda će "otvoriti" takmičarsku jesen pred svojim navijačima. U prvom kolu, koje će biti igrano od 3. do 5. oktobra, ugostiće Levski u "Pioniru".

Tim Dejana Radonjića potom će gostovati Ciboni, pa kod kuće igrati protiv Olimpije i Mega Vizure, uoči puta u Zadar, pa duela protiv Budućnosti u "Pioniru"...

Istovremeno, Partizan će tek drugi put od svog prvog učešća u regionalnoj ligi početi van svoje dvorane. Dve godine nakon gostovanja u Zagrebu u prvom kolu, crno-beli će startovati van Beograda. Tačnije, od prve četiri utakmice - tri će odigrati u gostima.

Crno-beli će u prvom kolu igrati protiv Solnoka u Mađarskoj, zatim će ugostiti Krku, a onda putovati na utakmice protiv Cedevite i Olimpije. Tim Duška Vujoševića potom će igrati protiv Radničkog u "Pioniru", pre puta u Laktaše, na gostovanje Igokei...

Takođe je novina i to da će prvi "večiti derbi" u sezoni biti odigran pred navijačima Crvene zvezde Telekom, u 10. kolu (28. novembar - 1. decembar). Drugi je zakazan za 23. kolo (27. februar - 2. mart).

Predstojeća ABA sezona druga je u kojoj će šampion biti odlučen plej-ofom.

Komentari / 0

Ostavite komentar