Обиљежена годишњица рођења Николе Тесле

У Старом двору вечерас је организован пријем поводом рођења Николе Тесле, а домаћин манифестације био је заменик градоначелника Београда Андреја Маладеновић.

Србија 10.07.2014 | 23:03
Обиљежена годишњица рођења Николе Тесле

Младеновић је, како је саопштено из Градске управе, подсетио да је Тесла посетио здање Старог двора, током јединог боравка у Београду, у јуну 1892. године, а угостио га је тадашњи краљ Србије Александар Обреновић.

"Данас, 122 године касније и 158 година од његовог рођења, на истом месту славимо Николу Теслу као највећег научника и најзаслужнијег Србина у научној историји нашег народа, али и у историји човечанства", рекао је Младеновић.

Према његовим речима, Град Београд ће увек подржавати манифестације као што је "Тесла дан", јер је значајно да се чува сећање на велике умове и њихова дела.

Младеновић је најавио да ће од 2015. године манифестација прерасти у једнонедељно дешавање, док ће 2016. године, када ће бити обележено 160 година од Теслиног рођења, цео јул бити у знаку великог научника.

Београд се, рекао је Младеновић, тако враћа на културну мапу света, а манифестације посвехене Тесли томе на најбољи начин доприносе.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хосторија

14.07.2014 03:59

Такве ствари требају да се развијају у Хисторији а не ратови да нам праве мржњу И ратове из генерације у генерацију . Свако Хвала Тесли

ОДГОВОРИТЕ