Албанска формација прети Македонији

Нова, четврта по реду албанска герилска формација прети македонској полицији. 

Регион 10.07.2014 | 22:30
Албанска формација прети Македонији

Уколико до понедељка не буду ослобођена шесторица Албанаца осуђена у процесу "Монструм", Ослободилачка војска Скопља (Усхтриа Çлиримтаре е Схкупит), ће започети напад на полицију.

"Уколико албански затвореници не буду ослобођени до 14. јула, Ослободилачка војска ће предузети озбиљне кораке и масовне нападе на македонску полицију", саопштио је "главни штаб" ове формације, која се тим "коминикеом" и представила јавности.

Ослободилачка војска Скопља, четврта је по реду оружана формација која се на територији Македоније огласила од краја рата 2001. године и расформирања Ослободилачке националне армије, на чијем су се челу налазили Али Ахмети и Гзим Острени.

МУП Македоније донео је одлуку да забрани улазак у Македонију певачима са Косова који су путем социјалних мрежа најавили учешће на сутрашњем протесту у Скопљу, јавила је ТВ АЛСАТ М.

Албанци у протесту сматрају да је процес против шесторице њихових сународника монтиран и траже да се суђење врати на почетак.

Извор: Курир

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

МД

10.07.2014 21:14

Е сад кад сиптари направе дрзаву у Македонији,брацо Македонци позурите да их признате.Досао дјаво по своје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

10.07.2014 21:21

Следеци су браца Црногорци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

10.07.2014 21:48

Зашто да се свађају?!Нека се разграниче у складу са процентом становништва?!Гдје је чија већина?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рокy

11.07.2014 03:47

xxл---Тако је Босњак. По истом том принципу запецатити Босну.. Тако це и бити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

11.07.2014 05:04

Посље Црногораца иду онда Срби , бице опет бубрег , зелудац , и остали органи за мале паре као на пијаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

11.07.2014 14:33

Ови из педерације сретни јадници а ја сам упознао хиљаде шиптара што су на подручју педерације и не воле вас јер нисте терориети попут њих али вас воле јер се борите против вјере која није ислам е ту сте исти ,тако то и иде прво ове државице што су јож изван ЕУ Македонија Србија је већ али ће бити још, гора од црне, е када се оне распарчају заједно са Босном долази на ред ЕУ, почевши од Словеније напред преко Аустрије, Њемачке, Швицарске и све тако до Француске и Турске гдје ће се сусрети ислам који Европа тако силно подржава.

ОДГОВОРИТЕ