Albanska formacija preti Makedoniji

Nova, četvrta po redu albanska gerilska formacija preti makedonskoj policiji. 

Region 10.07.2014 | 22:30
Albanska formacija preti Makedoniji

Ukoliko do ponedeljka ne budu oslobođena šestorica Albanaca osuđena u procesu "Monstrum", Oslobodilačka vojska Skoplja (Ushtria Çlirimtare e Shkupit), će započeti napad na policiju.

"Ukoliko albanski zatvorenici ne budu oslobođeni do 14. jula, Oslobodilačka vojska će preduzeti ozbiljne korake i masovne napade na makedonsku policiju", saopštio je "glavni štab" ove formacije, koja se tim "kominikeom" i predstavila javnosti.

Oslobodilačka vojska Skoplja, četvrta je po redu oružana formacija koja se na teritoriji Makedonije oglasila od kraja rata 2001. godine i rasformiranja Oslobodilačke nacionalne armije, na čijem su se čelu nalazili Ali Ahmeti i Gzim Ostreni.

MUP Makedonije doneo je odluku da zabrani ulazak u Makedoniju pevačima sa Kosova koji su putem socijalnih mreža najavili učešće na sutrašnjem protestu u Skoplju, javila je TV ALSAT M.

Albanci u protestu smatraju da je proces protiv šestorice njihovih sunarodnika montiran i traže da se suđenje vrati na početak.

Izvor: Kurir

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

MD

10.07.2014 21:14

E sad kad siptari naprave drzavu u Makedoniji,braco Makedonci pozurite da ih priznate.Dosao djavo po svoje...

ODGOVORITE
Name

MD

10.07.2014 21:21

Sledeci su braca Crnogorci.

ODGOVORITE
Name

xxl

10.07.2014 21:48

Zašto da se svađaju?!Neka se razgraniče u skladu sa procentom stanovništva?!Gdje je čija većina?!

ODGOVORITE
Name

roky

11.07.2014 03:47

xxl---Tako je Bosnjak. Po istom tom principu zapecatiti Bosnu.. Tako ce i biti..

ODGOVORITE
Name

Boo

11.07.2014 05:04

Poslje Crnogoraca idu onda Srbi , bice opet bubreg , zeludac , i ostali organi za male pare kao na pijaci

ODGOVORITE
Name

Milojko-Banja luka

11.07.2014 14:33

Ovi iz pederacije sretni jadnici a ja sam upoznao hiljade šiptara što su na području pederacije i ne vole vas jer niste terorieti poput njih ali vas vole jer se borite protiv vjere koja nije islam e tu ste isti ,tako to i ide prvo ove državice što su jož izvan EU Makedonija Srbija je već ali će biti još, gora od crne, e kada se one rasparčaju zajedno sa Bosnom dolazi na red EU, počevši od Slovenije napred preko Austrije, Njemačke, Švicarske i sve tako do Francuske i Turske gdje će se susreti islam koji Evropa tako silno podržava.

ODGOVORITE