Новинар "увриједио" Обаму

Локалне новине из Њујорка "Вест вјув њуз" пробиле су се на главне странице свјетске штампе својом непромишљеном колумном у којој је амерички предсједник Барак Обама назван - "црнчугом"?!

Свијет 09.07.2014 | 16:52
Новинар "увриједио" Обаму

Најапсурднија је чињеница да колумниста ових непознатих новина Џејмс Линколн Колиер није намјеравао да вријеђа америчког предсједника већ да га брани од напада десничара.

"Црнчуга у Бијелој кући" /Тхе Ниггер ин тхе Wхите Хоусе/ наслов је колумне у маргиналном часопису, која је изазавала згражавање у Америци.

Реакција читалаца и корисника интеренета биле су бурне па је аутор оптужен за расизам, иако се његова текст позитивно односи према Обами.

Ускоро су се за овај бизарни наслов почели занимати и бројни свјетски медији, па је текст постао глобална тема.

Уредник локалног часописа Џорџ Капсис објашњава да је наслов текста смислио сам аутор те да је био јако поносан на ту идеју.

Ипак, убрзо након што је текст доспио у жижу јавности, уредништво се извинило због наслова.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БОА

09.07.2014 16:26

Па неце написати бјелцуга кад је црн. Мени неке ствари неце никад бити јасне. То је исто кад би се ја љутио да ми неко казе она Србенда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

09.07.2014 17:55

"Контактирам" редовно преко ју тјуба са амриканцима. Врло занимљиво колико су им испрали мозак али стварно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

10.07.2014 19:27

Није Обама крив сто је црн,а посто је црн не видим разлог засто се љути кад се казе да је црн, како да га зову љубицасти, мозда му се висе свиди.

ОДГОВОРИТЕ