Novinar "uvrijedio" Obamu

Lokalne novine iz Njujorka "Vest vjuv njuz" probile su se na glavne stranice svjetske štampe svojom nepromišljenom kolumnom u kojoj je američki predsjednik Barak Obama nazvan - "crnčugom"?!

Svijet 09.07.2014 | 16:52
Novinar "uvrijedio" Obamu

Najapsurdnija je činjenica da kolumnista ovih nepoznatih novina Džejms Linkoln Kolier nije namjeravao da vrijeđa američkog predsjednika već da ga brani od napada desničara.

"Crnčuga u Bijeloj kući" /The Nigger in the White House/ naslov je kolumne u marginalnom časopisu, koja je izazavala zgražavanje u Americi.

Reakcija čitalaca i korisnika intereneta bile su burne pa je autor optužen za rasizam, iako se njegova tekst pozitivno odnosi prema Obami.

Uskoro su se za ovaj bizarni naslov počeli zanimati i brojni svjetski mediji, pa je tekst postao globalna tema.

Urednik lokalnog časopisa Džordž Kapsis objašnjava da je naslov teksta smislio sam autor te da je bio jako ponosan na tu ideju.

Ipak, ubrzo nakon što je tekst dospio u žižu javnosti, uredništvo se izvinilo zbog naslova.

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

BOA

09.07.2014 16:26

Pa nece napisati bjelcuga kad je crn. Meni neke stvari nece nikad biti jasne. To je isto kad bi se ja ljutio da mi neko kaze ona Srbenda.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

09.07.2014 17:55

"Kontaktiram" redovno preko ju tjuba sa amrikancima. Vrlo zanimljivo koliko su im isprali mozak ali stvarno.

ODGOVORITE
Name

Md

10.07.2014 19:27

Nije Obama kriv sto je crn,a posto je crn ne vidim razlog zasto se ljuti kad se kaze da je crn, kako da ga zovu ljubicasti, mozda mu se vise svidi.

ODGOVORITE