Вучић данас са Путином

Премијер Србије Александар Вучић данас ће се у наставку дводневне посете Москви састати са председником Русије Владимиром Путином.

Србија 08.07.2014 | 07:21
Вучић данас са Путином

Како је саопштено из Кремља, током састанка Путин и Вучић ће разговарати о перпективама даљег јачања политичког дијалога Русије и Србије.

Планирано је, такође, и да се размотре питања у вези са билатералном и трговинско-економском сарадњом, у првом реду у области енергетике, јачања културно-хуманитарних веза и сарадње у сфери међународне политике.

Вучић се јуче сусрео са руским премијером Дмитријем Медведевом с којим је разговарао најпре сат времена у четири ока, а потом су се придружиле делегације.

Са српске стране састанку су присуствовали министар енергетике Александар Антић, минстар привреде Душан Вујовић и градоначелник Београда Синиша Мали.

Вучић је после састанка изјавио да Србија жели да постане део ЕУ, али да не жели да нарушава односе са Русијом, као и да су сва питања око Јужног тока разрешена и да се ускоро може очекивати потписивање једног документа који ће то и озваничити.

"Никад нисам скривао да Србија жели да постане део ЕУ, али Србија не жели да у тешком тренутку нарушава добре, најбоље пријатељске односе са Русијом", рекао је српски премијер.

Медведев је рекао да је Јужни ток приоритетан пројекат, за Европу и за Србију и да ће реализација тог пројекта означавати и подизање нивоа сарадње Русије са Србијом на нови ниво. Додао је и да не сме бити политизован.

Како је навео, то означава и партнерски приступ две земље у том послу.

Вучић је прецизирао да "смо ми имали имала четири молбе и да нам се на све четири изашло у сусрет и да остају само неки техницкци детаљи да се још уреде и да се може очекивати да у наредним данима све буде завршено.

Дугачки и конструктивни разговори су били око Јужног тока током којих су сва питања решена, подвукао је премијер Србије.

"Суштинска питања више не постоје јер су решена и остају само техницкци детаљи који се усаглашавају", нагласио је Вучић.

Извор: Тањуг

 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Стево Вуд

08.07.2014 08:28

Ако је у Москви и србска делегација, како то да је на свим сликама први премијер сам?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

08.07.2014 08:38

Ево 2 године је како са језуити из Таковске довели Вучића на власт. Вучић само производи афере и прети Русима како је он окренут са дупетом и срцем ка Бриселу. Вучића је:селектирао, обрађивао и навукао на кокаин Јовица Станишић давне 1992. Прави владар Србије је Мајкл Девенпорт. Вучић је његова маска. Морамо укинути католички модел власти и поставити једног Високог представника да управља са нама. Спас нам је у производњи органске хране, јер Ватикан Запад храни са ГМО.

ОДГОВОРИТЕ