Vučić danas sa Putinom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas će se u nastavku dvodnevne posete Moskvi sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Srbija 08.07.2014 | 07:21
Vučić danas sa Putinom

Kako je saopšteno iz Kremlja, tokom sastanka Putin i Vučić će razgovarati o perpektivama daljeg jačanja političkog dijaloga Rusije i Srbije.

Planirano je, takođe, i da se razmotre pitanja u vezi sa bilateralnom i trgovinsko-ekonomskom saradnjom, u prvom redu u oblasti energetike, jačanja kulturno-humanitarnih veza i saradnje u sferi međunarodne politike.

Vučić se juče susreo sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom s kojim je razgovarao najpre sat vremena u četiri oka, a potom su se pridružile delegacije.

Sa srpske strane sastanku su prisustvovali ministar energetike Aleksandar Antić, minstar privrede Dušan Vujović i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Vučić je posle sastanka izjavio da Srbija želi da postane deo EU, ali da ne želi da narušava odnose sa Rusijom, kao i da su sva pitanja oko Južnog toka razrešena i da se uskoro može očekivati potpisivanje jednog dokumenta koji će to i ozvaničiti.

"Nikad nisam skrivao da Srbija želi da postane deo EU, ali Srbija ne želi da u teškom trenutku narušava dobre, najbolje prijateljske odnose sa Rusijom", rekao je srpski premijer.

Medvedev je rekao da je Južni tok prioritetan projekat, za Evropu i za Srbiju i da će realizacija tog projekta označavati i podizanje nivoa saradnje Rusije sa Srbijom na novi nivo. Dodao je i da ne sme biti politizovan.

Kako je naveo, to označava i partnerski pristup dve zemlje u tom poslu.

Vučić je precizirao da "smo mi imali imala četiri molbe i da nam se na sve četiri izašlo u susret i da ostaju samo neki tehnickci detalji da se još urede i da se može očekivati da u narednim danima sve bude završeno.

Dugački i konstruktivni razgovori su bili oko Južnog toka tokom kojih su sva pitanja rešena, podvukao je premijer Srbije.

"Suštinska pitanja više ne postoje jer su rešena i ostaju samo tehnickci detalji koji se usaglašavaju", naglasio je Vučić.

Izvor: Tanjug

 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Stevo Vud

08.07.2014 08:28

Ako je u Moskvi i srbska delegacija, kako to da je na svim slikama prvi premijer sam?

ODGOVORITE
Name

Drago

08.07.2014 08:38

Evo 2 godine je kako sa jezuiti iz Takovske doveli Vučića na vlast. Vučić samo proizvodi afere i preti Rusima kako je on okrenut sa dupetom i srcem ka Briselu. Vučića je:selektirao, obrađivao i navukao na kokain Jovica Stanišić davne 1992. Pravi vladar Srbije je Majkl Devenport. Vučić je njegova maska. Moramo ukinuti katolički model vlasti i postaviti jednog Visokog predstavnika da upravlja sa nama. Spas nam je u proizvodnji organske hrane, jer Vatikan Zapad hrani sa GMO.

ODGOVORITE